A hónap végén érkezik az új Subaru Impreza

2016.03.11. 11:40

Három Impreza tanulmányt láthattunk az utóbbi néhány hónapban, volt szedán, ötajtós és szabadidő-autó is – ezek után joggal feltételezhetjük, hogy olyasmi lesz a szériamodell is. Az első részletfotó azonban nem ezt mutatja.

Az összes Impreza tanulmányon hasonló, C-forma fényszóró volt, de az már biztos, hogy ez az elem nem kerül át a szériagyártmányra, legalábbis az első gyári fotó erre enged következtetni. Ezen ugyan csak az első fényszóró és a hűtőmaszk egy része látszik, de ezek olyan benyomást keltenek, mintha az aktuális WRX formáját reszelték volna tovább. A fényszórók formája, a motorháztető élei, de még a lámpák alsó kontúrját megtörő lépcső is az aktuális modellt idézi inkább, mint a korábban kiállított tanulmányokat, de egy ilyen manipulált előzetes alapján nem mernénk messzemenő következtetéseket levonni.

Mindenesetre műszakilag biztosan sokat változik az új modell, amelyet már a Subaru új, szabvány platformjára építenek. Ez könnyebb és erősebb, mint az elődökben használt padlólemezek, de a legfontosabb tulajdonsága, hogy könnyen változtathatóak a méretei, így a következő néhány évben minden új Subarut erre építhetnek majd, a jóval nagyobb Legacy és Forester modelleket is. Ez pedig olcsóbb gyártást jelent, ami nyilván javít majd a kis japán gyártó versenyképességén.

A világpremiert a New York Auto Show-n tartják március 23-án, azaz kevesebb mint két hét múlva – legkésőbb ott és akkor kiderül, hogy legalább átlagosan formás tanulmányoknak mennyi közük van a végleges Imprezához.