AMG motort kaphat az új Alpine sportkocsi

2016.03.29. 11:15

Az Alpine középmotoros kupéja ugyan csaknem készen van, egyelőre nem árulták el, hogy milyen motor mozgatja majd. A Renault kínálattervezésért felelős alelnöke szerint lehetséges, hogy egyszerűen vásárolnak hozzá egy megfelelő motort, és a legalkalmasabb partner egyértelműen a Mercedes tuningrészlege lenne.

A Renault-Nissannak ugyan akad néhány turbós benzinmotorja, de Bruno Ancelin alelnök azt mondja, ezeket a motorokat még át kellene dolgozni, mielőtt bekerülhetnek az Alpine-ba. Ugyanakkor az AMG-é jelenleg a legerősebb utcai kétliteres négyhengeres turbómotor: a kisebb Mercedesekbe épített M133 jelzésű motor maximális teljesítménye 381 lóerő, a csúcsnyomatéka 475 Nm, és teljesíti az összes aktuális károsanyag-kibocsátási normát, így jól passzolna az új Alpine csúcsváltozatába. Ráadásul a Mercedes és a Renault-Nissan jelenleg is futó együttműködésébe akár bele is férne, hogy a németek készítsenek évi néhány ezer ilyen motort az Alpine számára is. Valószínű, hogy a francia sportkocsiba ennél visszafogottabb motorok is bekerülnek majd, és ezek valószínűleg inkább a Renault saját palettájáról érkeznek majd. Egy lehetséges jelölt a Clio RS 200 lóerős 1,6 literes turbómotorja, amely épp passzolna az alapkivitelbe.

A Renault állítólag már az idén be szeretné mutatni az új Alpine szériaváltozatát – erre jó eséllyel hazai pályán, az idei Párizsi Autószalonon kerítenek sort. Az azonban kérdéses, hogy még az idén megkezdődhet-e a gyártás.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!