Megszűnik az amerikai Top Gear

2016.06.29. 11:33

Nem elég, hogy harmat gyenge lett az új stáb, pletykák szerint az egyik vezérarc rühelli a másikat, újabb csapás érte a Top Gear-brandet. A műsor amerikai változata egy időre megszűnik, és még nem tudni, mikor jön a folytatása.

Az amerikai Top Gear-t az USA-ban eddig a History tévécsatornán sugározták, a koncepció alapját pedig az eredeti brit változat adta. A műsor egyike volt annak a hat nemzetközi változatnak, amely az eredeti BBC-féle Top Gear mintájára gyártott saját tartalommal futott. Az amerikai változat 2010-ben indult, eddig 72 epizódot élt meg. Megszűnését először Rutlege Wood műsorvezető jelentette be a Facebookon arra utalva, hogy az adás esetleg egy másik csatornán folytatódhat. "Nem mondom, hogy a Top Gearnek vége, csak azt, hogy a Historyn már nem jelenik meg a közeljövőben" – fogalmazott.

A BBC észak-amerikai szóvivője elmondta, hogy a History nagy figyelmet fordított a Top Gear USA programra, a műsor mögött erős öt évad áll. A BBC meg volt elégedve a készítőivel is és keresik az új lehetőségeket a sorozat folytatásához Amerikában.