Már Ausztráliában nyomul az új NSX

2016.07.12. 06:11 Módosítva: 2016.07.12. 11:47

Ausztráliában imádják a kemény sportkocsikat. Éppen ezért nagyon szomorú dolog a helyi autógyártás hanyatlása, a kontinensen gyártó márkák egymás után bejelentett visszavonulása. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy erős autóból így sem lesz hiány. A BMW plusz száz darab M2 Coupét visz az országba az eredeti terven felül, az Alpina a B4 Bi-Turbo Coupéval készül novemberre, a Honda pedig máris küldött nekik egy új NSX-et.

Az előszériás példány jelenleg egy melbourne-i szalonban pihen, de megvenni persze nem lehet. A hibrid szupersportkocsit öt márkakereskedésbe juttatják majd el, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek vele. Ez az öt kereskedés árusíthatja majd a jövőben az elkészülő NSX-eket. A modellt kizárólag az Egyesült Államokban gyártják: az ohiói Marysville-ben száz szakember kezei alatt heti 6-8 darab születhet meg.

A Honda ausztráliai részlegének vezetője, Stephen Collins szerint egy igazán exkluzív autóról van szó. Mind műszaki szempontból, mind formatervét tekintve a márka profizmusát sugallja, és természetesen nagy sikerre számítanak az NSX kapcsán Ausztráliában is. A nagy elődöt 1991 és 2002 között szintén árulták a kontinensen. Abból 280 példány fogyott. Nyilván az utód sem lesz tömegcikk, de a tervezett darabszám eladása várhatóan nem lesz nagy kihívás.