2017.03.07. 11:57

Pletykaszinten már rég hallani róla, hogy a Mercedes tuningrészlege kínálata bővítésére készül. A cél már az AMG GT kupéval is a Porsche megszorongatása volt, és a négyajtós bemutatásával még egyértelműbb, hogy kivel versenyeznének az AMG-nél. Az autó tervezői fél szemmel nyilvánvalóan a Panamerát nézték, ami annál is érdekesebb, mert a négyajtós kupé fazont eredetileg a Mercedes kezdte meghonosítani, még az első CLS-sel.

A CLS a második generációval azonban nagyot nőtt, most már tényleg inkább egy alternatív S osztály alacsonyabb tetővel és sportosabb vonalakkal. Az AMG GT Concept azonban – amelynek hihetetlen módon ugyanúgy nem találtak egy tisztességes nevet, mint a kupénak – kisebb, és sokkal lendületesebb karakter, mint a mostani CLS, hisz ez egy olyan AMG modell, amelynek nincs egyszerű Mercedes megfelelője.

Természetesen az AMG GT négyliteres V8-as motorját alkalmazták itt is, csakhogy itt hibrid hajtásba ágyazva, amelynek az összteljesítménye 815 lóerő, azaz kerek 600 kW, amelyet összkerék-hajtással visznek át a talajra. Nem csoda, hogy bőven három másodpercen belül gyorsulhat a gép százra, bár ennél többet az autó dinamikájáról egyelőre nem mondtak.

Az új AMG koncepció persze nem jelent közvetlen veszélyt a Porsche Panamerára, legalábbis egyelőre. Úgy hallani, 2018 előtt biztosan nem érkezik meg a sorozatgyártmány – ez az idő talán még arra is elegendő lehet, hogy közben megszüljenek egy rendes nevet az újdonságnak.