A fényűzés csúcsa a gyémánttal festett Rolls-Royce

2017.03.09. 16:12

A Rolls-Royce nemrég nyugdíjazta csúcsmodelljét, a Phantomot, így a kínálat most a kevésbé gigászi Ghost változataiból áll. Talán ezt ellensúlyozandó állították ki a modell hosszú tengelytávú változatán alapuló Elegance változatot, amely a Diamond Stardust fantázianevű fényezést is megkapta.

Ha korábban az aranyrészecskékkel dúsított metálfényezést valaki túlzásnak érezte volna, mit szól most ehhez? A Diamond Stardust festékébe gyémántport kevertek, ahogy a Rolls-Royce közleménye fogalmaz, ezer etikusan beszerzett gyémánt finom porát. A gyáriak állítólag két hónapig tanulmányozták a gyémántpor és a fényezés különböző kombinációit, mire megtalálták azt a változatot, amely a leggazdagabb, legmélyebb fényt adja.

Azért gyanítható, hogy a különleges optikai hatás mellett maga a tény is vonzó lehet egyes vásárlók számára, hogy az autó fényezésében a világ legdrágább anyaga is jelen van. Végül is ezt kevesen mondhatják el a járművükről – a Rolls-Royce számára pedig presztízsnövelő tényező lehet, hogy ilyesmit is kínálnak. Az árról nem beszélnek, de nyilván nem lehet kevés.

Maga az Elegance kivitel egyébként, ahogy a neve is sugallja, afféle öltönyös Ghost változat, szürke-fekete fényezéssel, visszafogott, szürke-vajszínű belső kárpitokkal – látszólag olyan emberekre szabva, akik a nyakkendőjük és a névjegykártyájuk eleganciája alapján értékelik a riválisaikat, és persze sofőrt tartanak.