Mopedautót csináltak a VW kisautójából

2017.03.15. 12:16

Egy noname kínai villanyautógyártó is feliratkozik a Zotye vagy a JAC mezőnyébe, azaz a legbátrabb kínai klónmesterek közé, és nekimegy a legnagyobbaknak. Konkrétan a Volkswagennek, akitől centire ellopta az e-up! formáját.

vw-up-clone-1

A Csinani Elektromosautó Kiállításon keltett nagy feltűnést a még Kínában is alig ismert Dezhou Weikerui Electric Vehicle Industries standja. A mindössze hatéves gyártó hatvanezer jármű/év kapacitásnál jár, ezt tornáznák fel a most bemutatott V7-essel. Az autó külsejében még kínai szinten is erős klónja lett az e-up!-nak. Hosszra és szélességre konkrétan milliméterre megegyezik a VW kis villanyautójával, de a teteje is csupán 29 milliméterrel van feljebb, az is a has emelésének köszönhetően.

vw-up-clone-4

Az embléma az orron már tényleg pofátlanság, de enyhítő körülmény, hogy kezdetben egészen más mezőnyt céloznak meg vele, mint a VW az e-up!-pal. A V7 alapmodellje 9,6 lóerős villanymotorjával lényegében egy mopedautó 40 km/h-s csúcssebességgel és 100 kilométeres hatótávval. Ezért 20 ezer jüant (800 ezer forint) kérnek majd. Lesz egy 11,6 lóerős, 50 km/h-s csúcssebességű változat is.

vw-up-clone-6

A forma ellopásával már túl vannak a munka javán, nem meglepő, hogy nem állnak meg, és a későbbekre hallani egy rendes villanyautóról is 200 kilométer hatótávval, 120 km/h-s sebességgel. Ha addig valami csodának hála nem sikerül letiltania az egész V7-et a Volkswagennek.