Toyotáék szerint ez mókás

2017.04.20. 17:24

A Fengchao Fun nem más, mint a következő Camry előfutára, legalábbis a képek erre utalnak. Az unalom és megbízhatóság szobrát, amely Észak-Amerikában, a Közel-Keleten és Ausztráliában nagy sláger, most Kínában is igyekeznek vonzóvá tenni – talán ezért került a fun, azaz móka – szó a tanulmányautó nevébe.

A Sanghajban kiállított Toyota persze nagyon sokkal jobban néz ki, mint bármelyik utcai Camry, sőt, van olyan szög, ahonnan kifejezetten dögös, például az első háromnegyedes fotón, ahol jól kijön a trapézforma légbeömlő, viszont nem igazán feltűnő a hosszú első túlnyúlás. Ugyanakkor hiába a lendületes tetővonal, az izgalmas farrész a gigantikus diffúzorra emlékeztető dekorbetéttel, vagy a nagy alufelnik, profilból nézve ez mégiscsak egy jó nagy konfekció-autó, és ez látszik is rajta.

Mondjuk lehet, hogy egy jó formánál nem is kell több, hogy még több hívet szerezzenek a Camry számára, hisz a legnagyobb baj az ezzel a típussal, hogy látszik is rajta a kispolgári jelleg. A kivitelezés minősége, a célszerűség és egyáltalán, az a tény, hogy megfelel a hétköznapi autózás céljára, már ott van a névben, ami a sikerhez láthatóan önmagában is elég azokon a piacokon, ahol a típus már régóta megtalálható a Toyota kínálatában.

Az autó egyébként állítólag a 2018-as Camry alapjául szolgál majd, műszaki szempontból pedig szabványos megoldásokra épül: a TNGA platformra épül, mint manapság lényegében minden, nagyobb volumenű gyártásra szánt Toyota.