Supersprint: a legstílusosabb sportkocsi

2017.09.08. 15:56

Az új TVR mellett a Caterham is a Goodwood Revivalt, Nagy-Britannia talán legismertebb, klasszikus autókról szóló rendezvényét választotta háttérnek legújabb modelljének bemutatásához. Természetesen ismét egy Super Seven variációról van szó, és miután tavaly a múltidéző Sprint az apró Suzuki turbómotorral, lemezfelniken szinte a megjelenése pillanatában elfogyott, most ismét egy retró-stílusú változatot raktak össze.

A Supersprint alapjaiban nem is tér el nagyon a Sprinttől, bár ez inkább látszik versenyautónak, mint spártai utcai modellnek. Ugyanúgy a háromhengeres Suzuki turbómotort építik bele, de ezúttal egy 95 lóerős változatot – a Sprintben ugyanez a blokk 80 lovas – és az autót a karosszéria színétől eltérő festésű orral, rajszám-folttal, és igény szerint a teljes méretű szélvédő helyett jelzésértékű üvegekkel szállítják. A típus akár egyszemélyes kivitelben is kérhető, erre csak az egyik oldalra kerül szélvédő, és egyoldalas a bukókerete is.

Biztos, hogy ez a Caterham Seven változat is igazi ritkaság lesz: összesen 60 számozott példányt terveznek legyártani belőle, 30 ezer fontos, azaz bő tízmillió forintos áron. A Sprintet tavaly egy hét leforgása alatt elkapkodták, és mivel a Supersprint sem drágább, egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha ez a sorozat is hasonló sebességgel találna gazdára.