Megmutatták az Opel Ampera-e csinosabb alternatíváját

2017.11.16. 11:55

Ha van baj a Chevrolet Bolt-Opel Ampera-e párossal, az az egyterű-forma. Hiába célszerű, ha mára kiment a divatból. Észak-Amerikában és Európában is a szabadidő-autókat keresik a legtöbben, így nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a GM elektromos modelljével egy kicsit mellélőttek. Ám úgy látszik, már rádöbbentek a hibára.

bolt cov

Erre utal legalábbis, hogy Mary Barra, a GM vezérigazgatója tegnap leleplezett egy terepjárósabb fazonú változatot. Az eseményre ugyan zárt ajtók mögött, egy New York-i konferencián került sor, de egy kép valahogy kikeveredett az internetre. Ez alapján egyértelmű, hogy az autó méretein nem változtattak – valószínű, hogy a műszaki alapokon sem – viszont a formatervet sikerült sokkal ütősebbé és korszerűbbé tenni.

Az új modellt 2020-ra szeretnék piacra dobni, ami egy kicsit későinek tűnik – a Bolt eladását nehezíti, hogy a Tesla Model 3-árban aláígér, és vizuálisan is nagyobb élmény – de így talán lesz esély rá, hogy a GM is felüljön a divathullám tetejére. Ahogy a dolgok most állnak, egyáltalán nem biztos, hogy a típus Európában is kapható lesz – a PSA azt a modellt már aligha veszi át, hogy Opelként forgalmazhassa – bár három év nagy idő, és az sem lehetetlen, hogy a General Motors addig talál valamiféle új forgalmazási csatornát a kontinensre.