Nagyon menő lett a Lego Lamborghini Countach

2022.02.25. 13:32

A Lego az utóbbi években nagyon érzi, hogy milyen szettekkel érdemes megdobogtatni az autórajongók szívét. A közelmúltban sok nagyon menő nagyobb méretű szett jelent meg: például a Targaként és kupéként is összerakható Porsche 911, a dragsterré alakítható Ford Mustang, vagy épp a kicsit régebbi, de gyönyörűen kidolgozott Volkswagen T1 Camper.

Ezek mellett a kisebb szetteket se hanyagolják, a Speed Champions szériájukkal már nagyon sok igazi autó kockásítot átirata jelent meg. Látszik, hogy a Lego sajátosságaiból adódóan az igazából is szögletesebb formavilágú autók működnek jól ennyire kicsiben: az Audi Quattro, a Ferrari F40 és a Porsche 911 mind nagyon jól visszaadják az eredeti autók formavilágát.

Ha valakinek eddig hiányérzete lett volna, az most megnyugodhat: a 80-as évek egyik legjellegzetesebb, szinte csak vonalzóval rajzot szupersportautóját, a Lamborghini Countach-ot is kifaragták kockákból. A végeredménybe nehéz belekötni: váratlanul részletes és nagyon ügyesen kitalált szettről van szó, pedig a mérete és az elemszáma alapján akár még erőltetett és béna is lehetne.

Érdemes megfigyelni, hogy még olyan finomságokra is ügyeltek, hogy a fehér külsőhöz piros belső tartozzon, hogy a leginkább hasonlítson a gyerekszobai posztereken is megjelenő autókhoz. Különösen ötletesek a légbeömlők és a tükrök megoldásai is. Első blikkre talán az egyedüli véleményes részlet, hogy a szélvédő és a tető egy daraból van, amit fehér matricákkal kell a kasznihoz igazítani, ami képek alapján színben elüt a többi elemtől.

A Lambo hivatalos magyarországi ára 7690 forint, a szettet pedig 76908-as cikkszám alatt érdemes keresni.