Outlander GT: még egy Evo orrú Mitsubishi

2009.04.10. 10:32 - -

A New York Auto Show-n állította ki a japán gyártó az átdolgozott Outlander prototípusát, amelyből egy éven belül biztosan szériagyártmány lesz.

Az Outlander GT Prototype láttán az a határozott érzésünk támadt, hogy a Mitsubishinél már nem emberekkel terveztetik az autók orrát. Kell lennie egy számítógépnek a tervezőstúdió sarkában, amelynek a programjába betáplálták a Lancer frontkialakításának összes lényeges paraméterét. Így amikor egy régebbi modell frissítésre szorul, csak megnyomnak rajta egy gombot, és már kész is a vadonatúj orr. A Coltnál már használták - igaz, ott az eredmény nem különösebben lelkesítő - és most az Outlanderen a sor, hogy trapéz-hűtőrácsot és gonoszul hunyorgó fényszórókat kapjon. Az a szerencse, hogy az Outlandernek ez az egységesítés nem áll rosszul, legalábbis így, ahogy a GT Prototype-on látható, és mivel a korábbi orrkialakítás egyáltalán nem volt jellegzetes, nem is veszítünk semmit az arccserével.

Az orrkiképzésétől eltekintve a prototípus nem más, mint egy széria Outlander némi gyári tuninggal. Egy 230 lóerős, 3 literes V6-os motort, kissé leültetett futóművet, 19-es OZ alufelniket és sötét hátterű, az ablakokkal szinte összeolvadó hátsó lámpákat kapott, valamint bele építették a Lancer Evo X-ből már ismert S-AWC fantázianevű négykerék-hajtású erőátviteli rendszert, amely elsősorban gyors kanyarodásnál jelent előnyt a hagyományos négykerék-hajtásokkal szemben.

A Mitsubishi egyelőre nem árulta el, hogy pontosan mikor dobja piacra az átalakított Outlandert, de nem valószínű, hogy sokat várnának a modellválaszték egységesítésével, így feltételezhető, hogy 2010 elejéig minden fontosabb piacon lecserélik a jelenleg kapható változatot.


h i r d e t é s

KeresésKeresés

IndapassIndapass

Totalcar áruház

olajszűrő
MITSUBISHI SAPPORO 2.4 Kupé 1987-1990
992 Ft
olajnyomás kapcsoló
MITSUBISHI GALANT Station Wagon 2.0 GLX Kombi 1979-1980
1554 Ft
tömítés, szívókönyök| tömítés, szelepfedél| tömítés, olajteknő
MITSUBISHI LANCER SPORTBACK 1.8 Ferdehátú 2008-2013
2860 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Possibly the most durable family car
This is one of the most highly sought after used cars around and not without a reason. The first generation Ford Focus is just about your perfect choice for a few thousand Euros. There is only one rule of the thumb: steer clear of TDCI diesels – like the one we are reviewing here.