Első autónak BMW-t vagy Volvót?

2013.04.17. 10:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperüző!

Az iskolapadból frissen szabadult fiatalként szeretnék autót vásárolni, a legelsőt. Az erre fordítandó pénzkeretem 600e Ft, ehhez még pluszba jöhetnek a kezdeti szervízköltségek. Két típust választottam ki, amelyek elnyerték tetszésemet, azonban nagyon tanácstalan vagyok a választást illetően. A két autó a már említett BMW E36 ('95-ös évjárattól felfelé), illetve a Volvo S40 ('96-'01). Az autót leginkább vásárláshoz, néha egy-két kiránduláshoz használnám, esetleg egyszer-kétszer munkába járáshoz. A fiatalosság és a sportosság miatt (22 éves volnék) a BMW-hez jobban húz a szívem, azonban nem tudom ilyen idős jó állapotút kapnék e ennyi pénzért, illetve a két típus közül melyik a könnyebben fenntartható? Ön szerint melyik vétel lenne ideális? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Dugócska

Kedves Dugócska!

Én is a BMW-t venném, egyszer vagyunk fiatalok (mondjuk én már naptár szerint nem annyira, csak lélekben), Volvót akkor vegyél, ha már megöregedtél. Ennyi idős BMW-nél a rozsdára nagyon kell figyelni, inkább nézz meg többet, ne kapkodd el, ne ess szerelembe az első fényes kocsinál. Vigyél magaddal valakit, aki fogja a kezedet. Van hozzá hegyekben bontott és utángyártott alkatrész, nem kell tőle félni.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.