Franciát vagy Fordot?

2013.04.23. 10:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Hamarosan autóvásárlásra kerül a sor, ezzel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni! Jellemzően vidéken, ritkábban autópályán és városban használnánk, évente egy-két hosszabb külföldi úttal. Szeretnék megbízható, biztonságos, kényelmes, mai autó szerű autót vásárolni, persze a dinamizmus sem utolsó szempont. A vásárlásra szánt összeg max. 700 ezer Ft.

Ezek alapján két típus maradt a rostán. Ford Focus, 1.6 vagy 1.8 benzin, vagy Peugeot 307 1.6 b. A népszerű használt autós portálon nézelődve, a keresést elég jól szűrve, a Fordból és a Peugeotból is a korai 1999, 2000-es illetve a 2002, 2003-as évjáratúakat találtam. Mit gondol ezekről az autókról? Mire kell figyelni a vásárláskor a két típussal kapcsolatban? Mik a típusbetegségek? Kíváncsi lennék a Ford 1.8-as benzines motorjáról vannak e tapasztalatai, mi a véleménye róla? Köszönöm a segítséget!

Üdv: Balázs

Kedves Balázs!

A 307-es Peugeot-t nagyon szidták az elején, hogy beázik a tűzfalnál, és belefolyik a víz a motorvezérlőbe, aztán beszéltem a villanyász barátommal, és mondta, hogy azért voltak ezek a problémák, mert amikor az utólagos riasztót bekötötték, a gyári gumi szigetelést szúrták ki az aranykezű szerelők, azon keresztül vitték be a kábelt, és ott folyt be a víz. Nem rossz autó a Peugeot sem, de kettő közül a Ford Focust javasolnám inkább, nagyon jól sikerült konstrukció az I-es Focus. A benzines motorok közül az 1,4-eshez és az 1,6-oshoz volt eddig szerencsém, az 1,8-ast nem ismerem, de gondolom ugyanolyan jó, mint a kisebb testvérei, én nem tartanék tőle.

Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.