Focus, A4 és 6-os Mazda között őrlődünk

2014.03.25. 10:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Autóvásárlás előtt állunk, van rá 1,5 milliónk + átírási költségre szervizre egy kis tartalék. Van egy gyerkőc is ezért mindenféleképpen kombit szeretnénk. Persze a feleségem szemében teljesen más a jó autó mint az enyémben. Neki nagyon fontos az évjárat és hogy mennyi km van benne. Az Ő kedvence a Ford Focus, mert hogy ezért az árért már lehet kapni 2007-08-as évjáratot is, nekem jobban tetszene egy Mazda 6 2004-05-ből vagy egy Audi A4 2000-01-ből (persze szerinte ez már nagyon öreg autó, szinte bontószökevény).

A Ford és az Audi között elég nagy a korkülönbség, de szerintem minőségben is, vagy ez csak belemagyarázás a márkába? Évente kb. 30.000 km használnánk. Az autókhoz nem nagyon értünk. Ennek függvényében kérem segítségét. Ön szerint melyik lenne a jobb választás vagy más javaslat esetleg? Segítségét előre is köszönöm.

Üdv. Tamás

Kedves Tamás!

Sokszor találkozom ezzel a problémával, mert a teljesen laikusok számára nincs más kapaszkodó, mint a kilométer és az évjárat. A Mazda 6 egy nagyon jó autó, én is nagyon kedvelem, de ennyi idősen már el tud kezdeni rohadni. Az A4 szintén jó kocsi, bontószökevénynek a legkevésbé sem nevezném. A Focus szintén nagyon jó kocsi, egyáltalán nem vetném el, és valóban fiatalabb, esetleg kevesebbet futott példányokat lehet ennyi pénzért kapni. Egyre kell figyelni, a Focus nagyon népszerű flottás kocsi, ami önmagában még nem baj, de belefuthatnak egy szép visszatekert kilométeróra állásba. Ennek célszerű utána járni. Ha Ön is meg tud barátkozni a Focus-szal, nyugodtan vegyenek egyet. Ha a felesége a választ olvasván elkezdené az orra alá dörgölni, hogy "na ugye, megmondtam", nyugtassa meg, hogy attól, hogy a Focus tetszik neki, még nem feltétlenül ért az autókhoz, csak most szerencséje volt. Ha más autót mondott volna, lehet, hogy simán lebeszélem róla, és azt mondanám, hogy bármilyen húsz éves Mazda vagy Audi jobb nála. :-)

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.