Kezdjek egy W124-essel?

2015.08.30. 10:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Életem első gépkocsijának a megvásárlásán gondolkozom 500 EFT környékén, s ebben kérném a tanácsát. Hozzáteszem, van szerelő barátom, s viszonylag jó fizetésem. Így  3 autón gondolkoztam eddig komolyabban el: Suzuki Swift 1.3 GLS, Nissan Primera, ill. Mercedes W124 (300 td leginkáb). A három autó közöl melyiket ajánlaná? De nyitott vagyok más opciókra is.


Üdvözlettel: Roland

Kedves Roland!



A W124-es Merciből mostanában nem láttam jót 500 ezerért, csak különböző szinten tákolt romokat. A Primera már jobb választás, a rozsdára kell odafigyelni. Swiftből már lehet venni patika állapotú, jól felszerelt, klímás példányokat. Sose romlik el, fillérekből fenntartható, olaj és víz legyen benne, onnantól semmi nem állítja meg. Én egy Nissan Micrát vennék elsőnek, ennyiért már lehet klímásat is venni, és egy jobban összerakott autó, mint a Swift. Ha ebből nem találnék jót, akkor Swiftet vennék.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.