Swift után Focust?

2015.09.04. 11:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!


Egy Suzuki Swiftem van, 94-es, 5 ajtós, fapados 1.3-as. Autócserén gondolkodom. Lényegében két márka és típus érdekel, az pedig a Ford Focus és az Alfa 147. 3 vagy 5 ajtós. Szerintem még mindig jól néznek, de egyik sem szerelem.


Ha nem jó ötlet, nyugodtan beszéljen le! Az elképzelés az árról az a kis Suzi ára (ami kb. fedi az átírást és az első kisebb szervizt) plussz félmillió forint.


A kérdés egyáltalán érdemes-e cserélni és ha igen mire kell figyelni? A Suzukinak nincs baja csak fapados és öreg. Tetszik a dízelek ketyergése bármennyire is morbid,de az évi 10-15 ezer kilométerhez feleslegesnek tartom.


Ha van más ötlete akkor mi az?-Szívesen hallgatom!



Köszönettel, Balázs
Üdv

Kedves Balázs!



A 147-es Alfa sok embernek tetszik, de műszakilag nem egy nagy csoda. Az Alfa Romeo az alfásoknak való, akik be vannak oltva, és a márka nekik szerelem. Ők ennek fejében el tudják viselni a magasabb és gyakoribb szerviz számlákat is. A Ford Focus már sokkal jobb és racionálisabb választás, de a rozsdára oda kell figyelni, mert a Focus-ok ajtaja nagyon hajlamos a rohadásra, de a kerékíveket is meg kell nézni. Elgondolkodnék egy bakancs Micrán, hasonlóan megbízható, mint a Suzuki, de sokkal igényesebb kiadásban.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.