Elöttünk megtekerték. Mennyivel adjuk el?

2016.01.18. 11:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!

Kb. két évvel ezelőtt vásároltuk az autónkat használtautókereskedésben. (Volvo S40 1.8 2005) Szakszervizben átvizsgáltattuk és "minden rendben volt"! (állításuk szerint)

Olvasgattam a kilométeróraállások lekérdezéséről szóló cikkeket, és mivel mindig motoszkált bennünk a gondolat, hogy tekerve lett az óra, így lekérdeztük az adatokat. Nem nagy meglepetésünkre beigazolódott a gyanunk!

2013.09.09. - 290 170 km

2013.10.25. - 130 489 km

Az autó amúgy annak ellenére, hogy több mint 300.000 km futásteljesítmény felett van, szép külsővel rendelkezik és jó műszaki állapotban van. Ezt tudjuk mi! De hogyan adhatok el jó szívvel egy olyan autót, ami papíron igazolhatóan tekert órás és kb. csak én tudom azt, hogy az autó hibátlan?

Tudom, hogy nem kilométert veszünk, hanem állapotot, de ahogy azt olvasni, hallani, tapasztalni lehet, itthon ez sajnos még nem trendi! Gondolataimban jelenleg 2 dolog villog:

1, Megtartjuk és hajtjuk, míg szét nem esik.

2, Áron alul adjuk el annak, aki megbékél a tekergetéssel.

Nagyon örülnénk egy jó megoldásnak, amivel mindenki boldog lehet: a vevő is és én is!

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel:

Péter

Kedves Péter!

Adja hozzá az akkori magas kilométeróra álláshoz az azóta megtett kilométert, és hirdesse meg így az autót, a hirdetésbe pedig írja le ezt a történetet. Egyre több ember fogadja el a magas óraállást, de akit ez zavar, az nem fog telefonálni, ha meglátja a hirdetést, de majd jön egy normális vevő. Keressen meg egy ügyvédet, és az ügyvéd keresse meg az eladót, akitől vette az autót, hátha lehet valamit kezdeni vele, bár ez már elég régen volt.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.