Váltás világos nézetre

Teljes cikk

TCTVS11E01: BMW M635 CSi-vel a füredi Concours-on

TCTV: BMW M635 CSi

2017.11.04. 13:33

Végre mentem M635 CSi-vel a tévében! Magyarországon viszonylag ritkán vegyülnek arisztokrata presztízsveteránok a nép közé. A Balatonfüred Concours d'Elégance maga a kivétel, ahol alaposan megrostált, válogatottan érdekes autókat lehet megnézni kolbászfesztiválos-tökipomposos munkásmajális nélkül, méltó környezetben, mégis mindenki számára elérhetően. Ide hoztam el a legszebb 6-ost, letévézni. Nézd, és iratkozz fel a hivatalos Youtube-csatornánkra, ahol a Viasat6 cukiságából ezentúl minden filmünket megnézheted. 

A kiállítás előtt az autók egy része konvojozott egy jót a balatonfelvidéki utakon, itt kunyiztam be magam egy M635CSi volánja mögé. Ez a BMW legmenőbb cápája, egész pontosan egy cápa, ami lenyelt egy üvegházat. Vicces-fura, hogy Paul Bracq előbb megtervezte a 60-as évek meghatározó német túrakupéját a Mercinek - a Pagodát (W113) -, aztán pedig a 70-es évek meghatározó német túrakupéját a BMW-nek, ezt az E24-sorozatú 6-ost. Bracq valószínűleg fizikai fájdalmat érez a jelenkori formatervek láttán, amióta minden autó ablak nélküli, nagykéssel durvára hámozott burgonyává változott, én viszont minden percet élveztem az evőpálcika-tetőoszlopú, vezetésében fizikai-mechanikus, mozgásában, térélményében légies M635-ben.

Ha a videó után is cápahiányod maradt, Winkler itt írt róla hosszabban: 

Sipos Zoli egyszer ült a belőle készült M635CSi gyári versenyautóban is:

Csikós lapozgatót szerkesztett a 2017 Balatonfüred Concours d'Elégance legszebb autóival:

Írtunk már a szürreális Skoda RS/Bentley/Lamborghini/AudiR8 mashupról, a Hoffmann&Novague R200-ról, ami itt pedig látható rettenetesen veretni a Slovakiaringen:

A Ferrari 308 GTS-ről, A bajszos manus autójárót itt írtunk részletesebben:

A tévéadásban látható piros Bugatti egy 1926-os T40-es, és később elnyerte a legszebb vintage nyitott autó díját. Az őrült bácsi, aki vezeti, az osztrák Bugatti klub alelnöke.

Friss TCTV-adás csütörtök esténként a Viasat6-on. Részletes vetítési időpontok idelent: