Aranymetszés a Peugeot 406 kupén

2008.01.04. 12:54
36 hozzászólás

Ezt írja Az Agy gazdája, aki épp egy 406 kupé vásárlásán töri a fejét:

Íme hát egy kép: a 406 kupé és az aranymetszés! A piros-fehér vonal az aranymetszés aránya. Tudom, sok mindenbe bele lehetne magyarázni az arányt, de szerintem nem véletlen, hogy sokak szerint ilyen jó ez a forma!

Aranymetszés a Peugeot 406 kupén

Kíváncsi vagyok, hogy egy jól megtervezett autó arányaiban ezek mennyire átgondoltak, és mennyire egyszerűen csak lesznek.

Simán el tudom képzelni az utóbbit. Mert én nem vagyok autótervező, rajzolni meg végképp nem tudok, de tegnap teljesen szemre húztam egy 500×333 pixeles téglalapra egy 191×333-as téglalapot, ami hajszálpontosan az aranymetszés szerint osztotta azt ketté.

Ezt persze nem tudtam, de amikor megláttam, arra gondoltam, jé, milyen arányos, de akkor csináljuk már rendesen, és aranymetszés-kalkulátorommal kiszámoltam pontosan – majd amikor a Photoshop a végeredményt rácuppantotta a gridline-ra, rájöttem, hogy feleslegesen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.