Virágozzék száz virág

2008.01.04. 10:24
27 hozzászólás

Többször előkerült mostanában, hogy pontosan melyik autót is lehet penge verdaként jellemezni. Miluman olvasónk írt erről egy nagyon szép, Voltaire-i értelemben vett liberális véleményt:

Valakinek az a penge, ami agyon van Need for speedezve, mindenhol kilógnak belőle a toldatok, légbeömlők, szárnyak, belül mindenféle szőrmékkel van borítva, egyszóval cicamica.

Valakinek az ellenkezője, a szép, letisztult forma, akár a kilincsek eltüntetése (ami szabálytalan, tudom), de semmi extra nincs rajta, legyen az egy szögletes vagy egy kerek forma.

Valakinek az a penge verda, ami lehet, hogy kívülről szanaszét rohad, és meg nem mondod milyen kocsi az, mert a rozsda tartja össze, viszont a motor, a futómű és a fék úgy meg van csinálva, hogy odaver mindenhol, legyen az gyorsulás, szlalom/tesztpálya vagy akár végsebesség.

Valakinek pedig az a penge verda, amin nem látszik semmi extra, maximum picivel szélesebbek a kerekei, hogy át tudja vinni az erőt az útra. Ilyen a Ferrari, a Porsche, a McLaren, a Lamborghini, az amerikai izomautók, és a hasonló jószágok.