2008.02.03. 11:29
27 hozzászólás

Levél a Fiat Magyarországtól Morzsa kutya részére (mancsára)

Futár érkezett, csomaggal, feladó: Fiat Magyarország Kft. Mohón vetem magam a koncra, mi is lehet, gusztusostárgy-kategóriában a Fiat elég jó. Az első egy kissé szokatlan rekvizítum: mancskrém kutyák részére. Barta Barbival legutóbb Milánóban találkoztunk, amikor ő Torinóból hozott egy Bravodízel-csoportot, mi meg Malagából jöttünk a Subaru dízelboxerről.

Egy tégely Panzi márkájú mancskrém

Három és fél óránk volt, ebből nagyjából egyet beszélgettünk arról, hogyan is hal meg az ember kutyája, és akkor mobil hamvasztót hívjunk, vagy csak úgy kaparjuk el a kertben kis barátunkat. Közben szóba került valahogy egy kutyaáruház, mármint kutyakellék, és mondtam, hogy jó, csak én pont mancskrémet nem kaptam ott, amiért bementem.

Mindez alig egy hete volt, és mit tesz egy figyelmes píáros? Már küldi is a mancskrémet. És csomagol mellé egy kis konszern-vásárfiát. Fiatos zsebnaptár, nagyon gusztusos, fiatos, A4-formátumú naptár. Mindkettőt szívesen megtartanám, mert szép tárgyak, de nem használok ilyesmiket, úgyhogy az első jelentkező (Fiat tulajdonos, természetesen) viheti.

Súlyosan dézigner lanciás jegyzetfüzet

Az igazi nagyágyú ez a lanciás cucc, ez tényleg még a legkonzervatívabb állásfoglalás szerint is egyszerűen beszarás. Tehát olyan naptár-féle ez is, nagyon durván dombornyomott Lancia-emblémával. Igazi iparművészeti remek, már abban az értelemben, hogy fogalmam sincs, mire való, hogy egyik fele fekete, másik fele fehér.

A fehér oldalhoz tartozik egy fekete ceruza, a fekete papírhoz fehér, én az ilyen ötletektől napokra harcképtelen leszek.

A használati utasítás szerint

Esistono agende per segnare appuntamenti (…) Spazi bianchi e neri, ma sopratutto aperti e senza vincoli, pensati per accogliere appuntamenti importanti e momenti di svago, idee illuminante e pensieri accennati, note ordinate e disegni vivaci, numeri esatti e parole distratte; in sintesi, tutta l’energia che scorre in un anno di te.

Fekete-fehér lanciás füzet, hozzávaló ceruzákkal

Capisce?

Jó lenne, ha tartana még egy kicsit ez az analóg világ. Reméljük, ezért a kései Gutenberg-emlékműért valami rendes Lanciával jön majd valaki. Ha kérhetném, HF Integrale legyen, mi meg itt vagyunk Újpesten, Árpád út 51-53.

A fehér oldalhoz tartozik egy fekete ceruza, a fekete papírhoz fehér, én az ilyen ötletektől napokra harcképtelen leszek.