2008.02.10. 12:07
40 hozzászólás

Tűzoltóautó Egyenlítői-Guineában. Fotó: Nedo
Fotók: Nedo

Azon gondolkozom pár napja, hogy ha felteszek három darab, Egyenlítői-Guineából küldött fényképet egy tűzoltóautóról, akkor vajon lehet-e onnantól bármi újat mondani. Nyomasztó, mi? Na vállaljuk el, Nedo olvasónké az érdem:

Mivel régen volt tűzoltós poszt, gondoltam itt az ideje egy nem túl különleges, de annál különlegesebb helyen szolgáló tűzoltóautó közzétételének.

Tűzoltóautó Egyenlítői-Guineában. Fotó: Nedo

A szakértők biztos megmondják majd, milyen típus is ez pontosan (valami amerikai), de Egyenlítői-Guineában szolgál már egy ideje, egy Malabo [a főváros – O.P.] melletti erőmű egyetlen tűzoltókocsija – de szerintem a szigeten lévő ilyen járművek 100%-át is reprezentálja.

Tűzoltóautó Egyenlítői-Guineában. Fotó: Nedo

Egyenlítői-Guinea egyébként az egyik leginkább gyomorforgató diktatúra a világon, a végstádiumú prosztatarákban szenvedő Teodoro Obiang Nguema Mbasogo uralja 1979 óta. Őt akarták megdönteni abban a 2004-es puccskísérletben, amit Simon Mann vezetett és valahogy benne volt Margaret Thatcher fia, Sir Mark is – aki egyszer igen komikusan eltévedt a Párizs-Dakaron.

És akkor most a nagy, kellemetlen kérdés: miről lehet írni még egy autós blogon, ha az egyenlítői-guineai tűzoltóautó már megvolt? Kérem a javaslatokat.