Nem puszta legenda az állatorvosi Trabant

2008.02.14. 09:28
49 hozzászólás

Holdas doktor kijött, hogy beoltsa Morzsát és meg is vizsgálta. Ha valakit untatnának a részletek, az autós vonatkozásra térek. A hétszázát, mondom Holdas doktornak, már az érkezéskor, két bevásárlókosár a kiszálló szett? És Holdas doktor elmesélte két, helyszínelő bevásárló kosara történetét.

 

Volt tehát egy orvosi bőrtáskája, ami állatorvosi diplomájával egyidős, kb. 25 éves. Sokáig járt dolgozni Trabanttal, amiben a rázkódástól rendszeresen kinyílt a bőrtáska, és elég volt egy-két határozott fékezés, hogy a lábteret elöntsék a fecskendők, kötszerek, gyógyszerek, amik a pedál alá szorulva nem a hosszú élet titka.

Úgyhogy Holdas doktor lenyúlta a nagymamájától az egyik, majd a másik kosarat. Mert hogy kiderült, a gulyáskommunizmusban valahogy összepasszolt az a kevés dolog, amit egyáltalán kapni lehetett. Például a Trabant csomagtartójában tökéletesen, ráadásul passzentosan elfért két ilyen bevásárlókosár, vagy egy bevásárlókosár és egy sztereo mikroszkóp, ami azért kellett, mert jártak TSZ-ekbe mesterséges megtermékenyíteni, mondjuk birkákat, és azon osztották-szorozták a petesejtet.

A Trabant csomagtartójában nem borult fel sem a kosár, sem a mikroszkóp. A két kosár meg azért kellett, mert idővel szaporodott a cucc, mert például ha valahol megjelenik egy állatorvos, óhatatlanul megkérdezi valaki, ja, és doktor úr, itt van még egy macska, nem herélné ki?

Holdas doktor természetesen az utolsók között sírná vissza a Trabantot, de tény ami tény, a Mazda 323F csomagtartója túl nagy a két bevásárlókosárnak, úgyhogy tempós kanyarban volt már kosárborulása.

Ennyit az autós vonatkozásokról.

Morzsa egyáltalán nem stresszelt be a házhoz jövő állatorvostól, vagyis nem reszketett, bár néha kicsit aggódott. Holdas doktor a földön ülve szépen meghallgatta sztetoszkóppal a szívét, és gondolom, a gazda iránti empátiából nem elemezte részletesen, mit hallott, csak csóválta a fejét, hogy hát igen, ez a szív sajnos már nem az igazi.


Morzsa kapott veszettség elleni oltást, aztán egy gyulladáscsökkentő injekciót, mert Holdas doktor azt diagnosztizálta, hogy a bal válla meghúzódhatott. Tény, hogy Morzsa időnként kölyökkutyásan ugrál, hát ez a veszély megvan. Aztán kapott egy féreghajtó pasztát. És persze a fogai borzalmas állapotban vannak, mert már nem lehet elaltatni egy fogkőleszedéshez: ezzel a szívvel nem ébredne fel.

Úgyhogy adott olyan antibiotikumot, ami a nyálban választódik ki, és fertőtleníti a fogkövét, amiben baktériumok tenyészhetnek, amik a szívpanaszait is okozhatják, ami miatt nem lehet eltávolítani a fogkövét. Hát igen, az öregség az öregség, bár állítólag a régi öregekben még volt anyag. És Holdas doktor azt mondta, pillanatnyilag ennél többet nem tehetünk Morzsáért, de ezt legalább megtettük.