Árut hoztatok?

2008.04.05. 10:21
8 hozzászólás


Nem csak én érkeztem kicsit korábban a hivatalos időpontnál, a kapu előtt jó néhány érkező már felsorakozott. A sajtóregisztrációt követően kaptam egy kék VIP karszalagot, bár a szervezők elárulták, hogy ezt a rendezők nem fogják ismerni. Az első rendező a kék karszalag láttán valóban csak értetlenkedett, de a Totalcar varázsszó bemondása után továbbengedett. A következő állomás kicsit máshogy alakult, itt már a kék karszalagomat meg sem mutattam, csak mondtam:

-”Szia, a Totalcartól jöttem.”

-”Jó. Valami árut hoztatok?” -kérdezte a rendező.


 


 


Azért sikerült bejutni. A versenyzők csendben készülődnek, a lelátó még üres, de szállingóznak az emberek. Az ígéretes ívű pálya bójákból kirakva várja az autókat. A dögös gépek között sétálgatva egy ismerőst pillantok meg, Kalbantner Gézát, aki az állandóan keresztben lévő Ladával vált ismertté a hazai rali- és szlalomversenyek közönségének. Így belegondolva csodálkoztam volna ha Gézát nem látom viszont a drift világában is. „A Nissan 300 lóereje valamivel több, mint a Lada 90-e volt.” -mondja Géza a Zsiguli utódjáról. „A drift pontosan arról szól, amiért én az autóversenyzést szeretem.”


 


 


Következő bejelentkezésem előtt igyekszem egy rövid beszélgetésre elcsípni Szántó Nikit, aki állítólag nem csak ahhoz képest terelgeti nagyon szépen a BMW-t, hogy a szebbik nem képviselője. Az edzés e sorok írása közben megkezdődött, szaladok vissza az események sodorvonalába, következő bejegyzésemben már a füstölő gumik és az ordító motorokról szerzett élményeimből is beszámolok.