2008.04.08. 17:51
45 hozzászólás


A legkülönbözőbb cégek készítenek internetes reklámfilmeket, úgynevezett vírusfilmeket, nem egyszer nagy költségvetéssel, komoly színészekkel és rendezőkkel. Ezek az alkotások sokszor egészen hosszúak, hiszen nincs időlimit, nem azért születnek, hogy egyfolytában a tévében nyomassák őket, hanem felkerülnek az internetre, és – mivel látványosak – szinte maguktól terjednek el.

A BMW-nek is van egy csomó ilyen filmje, melyek közül az egyik legjobbat maga Guy Ritchie (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső, Blöff) rendezte. A Star című, kábé hétperces produkcióban a rendező felesége, Madonna főszerepet kapott Clive Owen mellett. A brit színész egyébként sok BMW-s reklámfilmben szerepel, és, ha jól tudom, olyan szerződés köti, vagy kötötte, a BMW-hez, hogy semmilyen filmben nem vezethet más autót.

Aki még nem látta a filmet, nézze végig, mielőtt elolvassa a továbbiakat. Jó szórakozást hozzá; szerintem zseniális, ha leszámítjuk azt a rövid jelenetet, amikor az M5-ös Wagner Walkürjének híres részletére – tudják, a Walkürök lovaglása, amire az Apokalipszis most című csodálatos Coppola filmben a Robert Duvall által alakított Kilgore alezredes és egysége szanaszét bombáz egy vietnami falut - lassítva ugrat egy hatalmasat.

A bejegyzést azonban nem azért írtam, mert közkincsé szerettem volna tenni ezt a filmet, hanem mert van benne egy érdekes momentum. Barátaimmal egy ideje vitázunk azon, vajon Madonna beszarik, behugyozik a sokktól, amit a sofőr vezetési stílusa miatt kap, vagy magára önti a kávét, és attól lesz barna és nedves a gatyája, és mindenki jól azt hiszi, hogy bekulázott, és pont ettől olyan vicces az egész. Nekem a kakis verzió jobban tetszik, de nem értem, akkor miért mutogatják az elején olyan jelentőségteljesen a kávéját.

Van egyébként több jelenet is, amiben Madonnát mutatják csapzottan a hátsó ülésen, és már hánykolódik egy ideje, szóval a kávé, ha ráömlött, már meg kellett, hogy színezze a gatyáját, mégsem látszik semmilyen folt a képeken. De akkor meg mi a francnak kell annyit mutogatni azt a rohadt poharat az elején?