Melegítünk a papírszezonra

2008.04.09. 17:34
50 hozzászólás


Tavaly láthatóan megkedvelték olvasóink az Expressz és a TotalCar közös kiadványát, amire csak annyi volt írva, hogy TotalCar, az impresszumban viszont az a hivatalos neve, hogy Totalcar-Képes Autó Expressz Autóvásárlási tanácsadó magazin. Ezzel a kis betű-nagy betű kombinációval.

Idén is lesz, három, az első már majdnem kész, majd szivárogtatunk belőle, mert szépek a képek meg érdekesek a cikkek. Addig is, mintegy bemelegítésként csináltunk egy olyat, hogy újautó-adatbázisunkat kicsit emészthető formában, papíron is értékesítjük.

Ezt a kiadványt érdekes módon ugyanúgy hívják, mint a másikat, csak ebben a tanácsadó szó után van még egy "melléklet" is.


Összetéveszteni úgyse lehet a rendes magazinnal, meg ezt nem is kell külön megvenni, hiszen az Expressz Autó-Motorban már benne van. Ma vettem az újpesti piacon, mint az újságárus büszkén megjegyezte, mai termék.


Teszteket ebben ne keressenek, mert leginkább adatok vannak benne: az összes Magyarországon kapható új autó ára, felszereltsége, töréstesztje, népítélet-átlagpontja, és néhány rövid szerkesztőségi értékelés. Ménkű sok kicsi betű, de leginkább szám: a klozeton pedig nincs is jobb filozofálni való, mint hogy 1,6-os benzines, 105 lovas Astra kombit vegyünk-e ötgangos kézi váltóval, 185-ös végsebességgel, 12,7-es gyorsulással, 6,8-as átlagfogyasztással, 500 literes csomagtartóval 4 339 000 forintért Cosmo felszereltséggel, vagy inkább nézzünk majdnem ugyanennyiért (4 320 000 Ft) 1,6-os Nissan Tiidát Acentába', ami eggyel gyorsabban megy (186 km/h), 11,1 a gyorsulása, 6,9-et fogyaszt, viszont csak 300 literes a csomagtartója.

Hát igen, kemény kérdések ezek.