Rövid interjú

2008.04.19. 21:00
4 hozzászólás


Egy óra magasságában földöntúli V8 hang zendült fel a Dózsa György úton. Két fekete Hummer közeledett, nem biztos, hogy 50 kilométer/óra sebességgel. A tömeg egy része megmozdult, hiszen sokan tudták, hogy az egyik kedvenc, Robby Gordon érkezett meg. Miután leparkoltak, a szokásosnak mondható emberkoszorú vette körül őket. Én vártam türelemmel, gondoltam egyszer csak eljön onnan Robby. Stratégiám bevált, amíg Robbyval az adminisztrációhoz sétáltunk, tudtam vele pár mondatot beszélni.

 
TC: Sokféle versenygépet próbáltál már, sokféle versenyen. Milyennek ígérkezik ez a verseny.
RG: Mindenképpen érdekesnek, hiszen nem túl hosszú, azonban nagyon gyors. Hét nap, hétszáz mérföld, nem túl sok. Mindenhol gyorsnak kell lenni.

 
(Ekkor szembetalálkoztunk Szalay Balázzsal, akivel Robby egy kicsit beszélgetett, sajnos így még rövidebb lett az interjúra fordítható idő.)

 
TC: Mi lesz a legnehezebb része ennek a versenynek? Mit kell nagyon jó csinálnia a győztesnek?
RG: Először is nem szabad leesni az útról, ez fontos lesz. És nagyon fontos az autó kezelhetősége is. Sokat teszteltük a kocsijainkat, hogy végig tudjuk csinálni a versenyt. A Mitsubishi és a Volkswagen autói nagyon gyorsak, magasan van a léc, de igyekszünk megfelelni.

 
TC: Fantasztikusan néz ki a versenyautó, de ennek sem sok köze van a szériához…
RG: Ugyanannyi, mint a Volkswagennek vagy a Mitsubishinek vagy a BMW-nek. Széria autónak néznek ki, de messze nem azok. Azt kell megmutatni, hogy a márka jelzése alatt milyen kiváló technikát tudunk felvonultatni.