Fel, vidám hajóvizsgáztatók!

2008.05.09. 10:59
7 hozzászólás


Őrületes parti lehetett. Szinte szikrázott a levegő a hajóvizsgáztatás egén, de aztán minden jóra fordult. De ha mégsem, jövőre biztos. Informatív sajtóközlemény emelkedett súlyunkról, különös figyelemmel az üdvözlő beszédekre:

Sajtóközlemény

Nemzeti Közlekedési Hatóság

Európai hajóvizsgálati hatóságok nemzetközi konferenciája Budapesten 2008. május 6-7-én Budapesten és Visegrádon, a Budapest hajón került megrendezésre az Európai hajóvizsgálati hatóságok nemzetközi konferenciája a Rajnai Hajózási Központi Bizottság, a Duna Bizottság, az Európai Bizottság, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság szervezésében. Számos nemzetközi szervezet tagjaként, 14 országból közel 100 fő résztvevő érkezett a rendezvényre. A fenti apparátusok első alkalommal rendeztek közös konferenciát. Emeli Magyarország súlyát a hajózási szakmában, hogy hazánk adott otthont az első ilyen tanácskozásnak.

(vajonezahajómegfelela2006/87/EKirányelvnek?.jpg)

A konferencia elsődleges célja az volt, hogy megállapodás szülessen a hajók műszaki vizsgáztatásával kapcsolatos Európai Uniós irányelv (2006/87/EK) egységes értelmezését illetően. A rendezvényt május 6-án Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke nyitotta meg, és üdvözlő beszédet mondtak az Európai Bizottság (DG TREN), a Rajnai Hajózási Központi Bizottság, valamint a Duna Bizottság vezetői is. Ezután szakmai prezentációk hangzottak el. A kérdéseket, javaslatokat munkacsoportok keretében vitatták meg a résztvevők.

A konferencia hozzásegítette a hajóvizsgáztató szervezeteket a jogszabályok egységes értelmezéséhez és az ezek alapján történő műszaki vizsgáztatáshoz. A szervezők elégedetten zárták a rendezvényt, és megállapodtak, hogy azonos körben évről-évre megismétlik a tanácskozást.

(azegységesértelmezésöröme.jpg)

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.