A KIA ezt elnézte

2008.05.19. 21:11
236 hozzászólás


Olvasónk küldte, köszönjük neki, név és kommentár nélkül idezúdítjuk:

Hello!

Nagybátyám Ceed SW-jével volt 20.000-es szervízen a héten, és a munkafelvevő a számla mellé adott neki egy furcsa prospektust, amiben a gyári Kia alkatrészeket istenítik.

Az csak egy dolog, hogy a full gagyi névtelen cuccokat egy kalap alá veszi a minőségi utángyártottal. Nagyobb szemtelenség, hogy azt próbálja sugallni, hogy a gári alkatrészeket maga a Kia állítja elő, nem pedig olyan beszállítók, akik egyébként saját nevük alatt is forgalmazzák azokat.

Ha viszont elfogadjuk, hogy a gyári alkatrészek valóban minden más felett álló minőséget képviselnek, akkor elvárható lenne, hogy az ezeket népszerűsítő prospektus is valami hasonlót tükrözzön.

Ehhez például arra is szükség lenne, hogy a kiadványba szánt képeket gondosan válogassák ki, vagy legalább ne cseréljék össze !

Mellékeltem az üzemanyagszűrők képeit, ahol a metszeti ábrán jól látható, hogy az utángyártott szűrőben sokkal nagyobb felületű papírt hajtogattak be. Szintén itt a kép a pollenszűrőkről, ahogy egyértelműen felcserélték a képeket, a gyárihoz került a kócos, az utángyártotthoz a szebbik.

A legszebb azonban a fékbetétek oldala, ahol a gyárihoz valami irtózatos albán keményfából faragott betét került, az utángyártotthoz pedig a szép, hibátlan, sima felületű.

Ja, és ki ne maradjon a kedvenc idézetem: Ha összehasonlítjuk a címkéket, könnyen észrevehetjük az utángyártott alkatrész koreai figyelmeztető címkéjén lévő elírásokat. Ja, minden háztartásban akad otthon egy atomreaktor, illetve egy koreaiül anyanyelvi szinten beszélő nagymama :)))

A füzetke egyébként igényes, de azt hiszem, ebben a formában nem feltétlen alkalmas arra a szerepre, amire készült :)

Zsolt

Kedves Zsolt: köszönjük, szép találat, azonnal beszerzünk néhány koreai nagymamát, nehogy csalás áldozatává váljunk.