2008.05.24. 07:58
105 hozzászólás


A minap kölcsönadtam Papp Tibinek a BX-et. Illetve elkértem tőle a nála lévő Volvo kombit, mert heves bútorszállítási vágy fogott el. Odaadtam a BX-et használatra addig. Mindössze estétől reggelig ült benne és amikor találkoztunk nagyon szomorú dolgokat mondott: például nem indul be. Többször is hívott telefonon, de a bútorszerelés közben nem hallottam. Erre azt mondtam, hogy szerintem beindul, nézze csak, és tényleg beindult. De neki akkor sem indult be. Aztán azt mondta, hogy bizonyos pontokon a Trabant jobb. Ezt majd ő bővebben kifejti.

Mivel a BX-nek lelke van, ezért nagyon megsértődhetett erre. Nem is várt sokáig a bosszúval, elég volt a boltig elmenni vele, ahol jól rámhozta az idegbajt.

Bementem a boltba, megvettem a kukát, a tükröt, egyebet, és szépen kitoltam a kosarat, hogy bepakoljak az autóba. A csomagtartót kinyitva rádöbbenten, hogy sajnos apu pótkerekeit elfelejtettem kitenni, így oda sok dolog nem fér. Akkor irány az utastér! Szépen befért minden a vezető mögötti, tehát a bal hátsó ajtón, ami a becsukáskor – Reccs!

Olyan hülye szögben állt előtte amikor kinyitottam, hogy meg voltam győződve a kellemetlen történések hamarosan bekövetkező mivoltáról. Szóval reccsent egyet és visszapattant. Megpróbáltam megint. Megint visszapattant. Megnéztem mi lehet a baja, hát eltört az alsó stift, az ajtó gyakorlatilag kiesett a szerepéből, nem azt a nyílást zárta, amit kellett volna, hanem egy képzeletbeli másikat.

Rossz érzés fogott el. Próbálkoztam becsukni, de mindenképp feszült, mert a felső zsanér sem áll helyzete magaslatán. Végül némi feszegetéssel sikerült becsukni, hazáig kibírta.

Szomorúan újságoltam a szomszédnak, hogy hogy jártam a kocsival, aki egyből felajánlotta, hogy segít. Pedig eltört a keze, így csak szerszámokkal és szakértelemmel tudott részt venni az eseményekben. Ez is nagyon sokat jelentett nekem, életemben nem csináltam ilyesmit.

Mindenféle eszközzel próbálkoztunk kiszedni a stift maradékát valamint betenni valamit a helyére, hogy ne hagyjam el az ajtót. MEgpróbáltuk különféle IKEA-s eszközökkel, de az egyik túl nagy volt a másik túl kicsi. Végül egy szabványos imbuszkulcs lett a megoldás,  amivel először kiütöttem a stift maradékait, majd végül magát a kulcsot tettem be stiftként. Így elbuktunk egy kulcsot, de nyertünk egy ajtót.

Tehát a BX sértődékeny és kiesik az ajtaja. Mi lesz, ha megtudja, hogy ki szeretném (nem) cserélni valami másra? Ugyanis a feleségem elkezdte pedzegetni otthon, hogy vehetnék egy rendes autót.

Íme, így néz ki a mű: