2008.09.02. 01:39
88 hozzászólás


Kaptunk pár hete egy meghívót a Fiat Magyarországtól, hogyaszongya nem mennénk-e el megnézni a Ferrari Challenge rendezvénysorozat 2008-as évadának magyarországi futamait. Hogyne mentünk volna, sőt, hogyne mentem volna! Akkor még nem sejtettem, hogy milyen egészségügyi kockázatokkal jár egy rendezvény augusztus legvégén a Hungaroringen.*

A Pirelli és a Shell Kupa egy-egy Ferrari 430-asok számára kiírt versenysorozat. A szponzormatricáktól eltekintve tökegyforma Ferrarik körözése egy idő után elég monotonná válik, de szerencsére a két futam előtt-között-után nem-430-asokat is láthattunk szép számmal.

A Historic futamokra öreg verseny-Ferrarikat (köztük pár Maseratival) neveztek be tulajdonosaik. A Ferrari Clienti, azaz a cég ügyfelei számára kiírt örömautózáson pedig mindenféle széria-Ferrari zümmögött, hörgött, durrogott körbe-körbe, illetve a leggazdagabbak saját, az elmúlt pár évben még éles Grand Prix-ken futott Forma 1-es autójával élvezkedhetett. Mi meg nézhettük, fotózhattuk őket. Íme az eredmény:

*A Hungaroring területének az a része, amely nincs leaszfaltozva, lebetonozva, esetleg beerdősítve, egy merő parlagfű. A töltéseken, a szalagkorlát mellett, de még a nagy, összefüggő füves placcokon is lelkesen virágzik a kis rohadék.

Aki már allergiás, annak nem kell elmondanom, mit tud kiváltani az ilyen tömény pollenkoncentráció, aki még nem allergiás, az se örüljön, mert bármikor elkezdhet tüsszögni. (Én úgy három éve szórakozom ezzel minden nyár végén-ősz elején - nem kívánom senkinek az orrdugolós-fuldoklós éjszakákat.)