Zsanéros rendszámot láttunk!

2008.09.26. 17:02
138 hozzászólás

 

Mi nem látható az alábbi képen?

A képen az nem látható, hogy a Pozsony előtt, a szlovák autópályán lefotózott magyar kamionmentő rendszámát az élelmes sofőr zsanérral rögzítette a lökhárítóhoz. Olyan 70-80 körül a menetszél szépen felhajtja a táblát, és se traffi, se sztrádakamera nem állhat többé a piros szörny útjába.

Bocsi a képszerű maszat minőségéért, de sajnos csak egyet tudtam kattintani, mielőtt a kamion kisorolt és eltűnt a szemünk elől. Ezzel együtt úgy éreztem, egy témafelvetést megér ez a sikerületlen fotó. Egyszer régen kaptunk egy flakont, benne valami titokzatos folyadékkal, tetején szórófejjel, és azzal az állítással, hogy ha ráfújjuk az anyagot a rendszámra, olvashatatlan lesz a rendőrségi fotón az azonosító.

Kipróbáltuk, és a csillogó réteg természetesen semmilyen hatást nem gyakorolt a fényképezőgépekre. Viszont egy vidám szerkesztőségi értekezletet sikerült kanyarítanunk a téma köré: milyen módszerekkel lehet felismerhetetlenné tenni a kocsit a traffi számára? Mi is kitaláltuk a zsanért, volt egy olyan ötlet is, hogy a rendszámot középen megfúrva, szélein kicsit meghajlítgatva remek propellert lehet készíteni az azonosító táblácskából. Felmerült a rendszám elé szerelhető átlátszó, de feszültség ráadásával feketévé varázsolható LCD-panel, és természetesen a legtutibb megoldás, a Dzsémszbond-féle beforduló-cserélődő rendszám ötlete is.

Aztán mindenféle okokból kifolyólag ez az anyag nem készült el. Viszont itt a Belsőségen fel merem tenni a kérdést: van valakinek még jobb ötlete?