Rendőr tilosban

2008.10.02. 16:17
100 hozzászólás

Semmi különös, csak azért jelenik meg ez a teljesen hétköznapi dolog itt és most a Belsőségen, mert van adminjogom a bloghoz, meg mert volt nálam fényképezőgép. A helyszín a szerkesztőség mögötti újpesti paneltömb parkolóutcája. Íme:

Bár megszokott gyakorlat, hogy az autósok itt a két parkolósor közé is beparkolnak, attól még ez tilos. Olynnyira, hogy többször jött már felháborodott levél az indexes szerkesztőségi listára KRESZ-ben kevéssé jártas kollégától: megbüntettek, mert itt és így álltam, de miért?

Hát mert az út közepére nem szabad parkolni, válaszolom ilyenkor; ahogy a Váci út közepén nem állok le, zárom le és hagyom ott a kocsit, az ilyen kis utcákban sem tegyünk ilyet.

A rendőr persze megállhatna itt is - ha égve hagyná a kék villogót. Így viszont csak rossz példát mutat. Főleg, ha pár méterrel arrébb van üres szabályos parkolóhely is. Esetünkben - volt.

És nem, nem gyilkost fogni szaladtak, ott álltak vagy ötven méterrel arrébb, és a helyi építkezés melósaival beszélgettek valamiről. Megkérdeztem volna, miről, de én is siettem. Csak én nem voltam lusta arrébbgurulni, és szabályosan parkolni.