Főnök, a della megérkezett

2008.12.12. 13:27
101 hozzászólás

 

Somi barátom fotóriporter és autóval fertőzött. Ha lát valami érdekeset, azonnal küldi a képeket, mint ahogy azt most is tette.
Történt ugyanis, hogy a december 2.-án érkezett az Osztrák Központi Bankból egy eurószállítmány a Szlovák Nemzeti Bank számára. Ez volt az utolsó a 220, szigorú biztonsági intézkedések mellett lebonyolított szállítás közül, melyek során a körmöcbányai pénzverdéből 2500 tonnányi fémpénzt hordtak szét, Ausztriából (ill. az eurozónából) pedig mintegy 7 milliárd eurónyi bankó érkezett az országba. Fellélegeztek az itteni sofőrök, hiszen két hónapja már, hogy az országot keresztül-kasul szelő konvojok toltak le mindenkit maguk elől, nem volt ajánlatos szívózni velük, erről meggyőződhetett az a Nyitra melletti hölgy is, aki "elnézte" a konvojt (helikopterestül!) és egy ML útjába került.

A Corsa tört, ML maradt, a konvoj száguldott tovább.
Persze a megfelelő szintű biztosításhoz szükség volt a kísérő autópark bővítésére, úgyhogy a fiúk 62 millióért boltolhattak. Vettek is izibe' nyolc speciálisan felszerelt Land Rover Discovery 2,7 TDV6-ot, amelyekben -többek között - egy menetiránynak háttal elhelyezett ülés is volt, így aki bolond mód kísértette volna a szerencséjét, az könnyen a leereszthető hátsó üveg mögött egy Benelli Nova Pump csúzlival a kezében üldögélő kommandóssal kerülhetett volna meghitt kapcsolatba.

Eddig rendben, a villogva száguldó, levegőből is biztosított konvoj beépült a napi képbe, bosszantó, de nincs mit tenni. A Discoverykkel együtt beszerzett két parány azonban az újdonság erejével hatott.

Adódik a kérdés, hogy mi-a-fenével-indokolnák-meg az adófizetők előtt a két Hummer H2-est? Nem hiszem, hogy többet nyomna a latban sávtakarításkor, mint a kilóhatvannal tépő dögrácsos Discovery, vagy csupán biztosabb lőalap kellett a gépágyúhoz? Rágyúrtak a megjelenésre a fiúk, az már biztos, talán nem is baj. Csak remélhetem, hogy ezek után is hasznát veszik majd a snájdig gépeknek valahol. Az biztos, hogy nem az ukrán határra kerülnek, annyira azért józan volt a belügy, hogy oda még tavaly májusban 22 darab 110-es Defendert vegyen a meglévő 30 mellé, amik minden bizonnyal körberöhögnék a krómfellépős H2-est a szűk, saras hegyi utakon.

Végülis mindegy, ezen a pár eldobott millión nem botránkozunk már meg. Jó dolgot szolgáljanak, az a lényeg. Engedjék meg, hogy e csekély...

...fóliázott 1,7 milliárd euró képével zárjam soraimat. További szép napot mindenkinek a száguldó terepjárók országából.

REFRESH: Pár héttel a tendert követően a kormányfő kedves neje -kell-e mondanom- már egy új Freelander kormányát tekergette. Nincs új...