Genfből az angyal

2009.02.25. 17:09
47 hozzászólás


Nem is olyan sokára, konkrétan március 5.-én, kezdődik a 79.Genfi Autószalon. Nagy csinnadrattával lepleződnek le az újabbnál-újabb, zöldebbnél zöldebb tanulmányautók és szériamodellek, mindenütt vakuk és a bögyös hostessek fagyott mosolya villog majd, fogy a szendvics, méricskél a sok kis koreai és japán. Éppen a mai gyűlésen említette Andróczy Balázs kolléga, hogy ideje lesz bespájzolni kávéból, elemózsiából, betárazni koporsószögből és a ház egy kevésbé frekventált sarkába disszidálni 15.-ig, amikor az egész hacacáré véget ér.
Remélem, ezúttal a sok kicsi vízzel és lepkefinggal hajtott színes buborék között akad majd tisztességes, benzinmotoros és főleg SZÉP, utcára kész autó is nekünk.


De hogy ez a poszt ne fulladjon, mint a túlszívatott Zsiguli, kitaláltunk egy versenyt. Egy igazi Kitartó Hiénát. Az alábbi két webkamera a Palexpo-épületében van elhelyezve. Egyik a 4-5-ös csarnokot pásztázza a másik a hatost. Látszik, hogy jelenleg még gőzerővel folyik az építkezés, autónak még se híre se hamva.
És itt jön képbe az olvasó, a feladat egyszerű.
Aki március 15.-ig a két kamera képén (mindegy melyiken) kiszúr egy igazi penge verdát, majd gyorsan egy screenshotot készít, amit nekünk elküld, az nyerhet egy pöpec Dodge-mellényt, ami azért jó, mert jó, a táskája pedig elég erősnek tűnik akár egy lapraszerelt small block is szállítható benne.
A penge verda kifejezés bő határt hagy a fantáziának: lehet az gipszkartonnal megrakott, driftelő Tata Telcoline, egy deszkarakás mögött melóssal csintalankodó hostess vagy szimplán valamelyik kiállítandó modell.
A szakmai konzílium (azaz a szerkesztőség) aztán összeül és dönt.
Jó vadászatot!

Abban az esetben, ha a két real-time webkamera miatt sűrű panaszrengeteg érkezne lefagyott böngésző ablakokról és összeomló rendszerekről, a posztot lelőjük és az addig beérkezett képek közül választunk.