Sistergő nyál a forró flaszteron

2009.04.15. 15:21
30 hozzászólás


Na bumm, nem is telt el sok idő (konkrétan pár perc), máris itt a következő felhívás. Az Oldtimer Expo szervezői ezúttal nem kis fába vágták fejszéjüket. Mindamellett, hogy megszervezik magát a kiállítást, még egy extra mézesmadzagot is elhúznak a nagyérdemű orra előtt.
Április 18-án, szombaton csoroghat az édesszájúak nyála, hiszen a pesti alsó rakparton nem akármilyen látványban lehet részük. Az Oldtimer Sokadalomnak nevezett felvonulás egyetlen fix pontja ugyanis pontosan itt található, délután 3 órától este 6-ig. Rengeteg márkaklub, autós, motoros egyaránt erre vonul fel, több tonnányi acélon és krómon csillan majd meg (remélhetőleg) a napfény.
Nincs új a nap alatt, gondolhatnánk, ha nem lenne ott egy nagyon fontos szó: a felhívás.
Ez nem jelent semmi mást, csupán azt, hogy akinek bármilyen, veteránkorú járműve hever otthon, a garázsban, fészerben, netán klimatizált garázsban, az ne legyen rest, és csatlakozzon. Röffentse be az öreg gépet és hozza ki a friss levegőre, hadd szaladjon még egyet a jószág, lássa meg mindenki, hogy még él a méla Béla... Valami jó dolog kezdődik, mi ott leszünk a születésén. (Ha a kék Autobianchiban vörös a tar fej, inkább ne szóljanak hozzá, valószínűleg karburálási gondokkal küzd.)

Nincs szigorú forgatókönyv, nincs szabályzat és nincs határ. Csupán a forró flaszteron sistergő nyálcseppek és nosztalgiától könnybe lábadt szemek. Hozzák ki az unokát és a nagyszülőt is, legyen egy kellemes, szép délutánjuk.