Autót lop az Est

2009.04.23. 11:12
120 hozzászólás


Karotta már megint ráért. Unalmában az EST TV magazint lapozgatta, és a 2009.04.13-i szám vége felé azt látja, megjelent a legújabb Est könyv. Ejnye már, de ismerős!

Be is ugrott neki a kép, hogy amikor 2005 telén megvettük a szerkesztőségi Zsigulit, az első tankolásnál, valahol Veszprém térségében megálltunk egy fotóra. Talán mert Kalász Csabi technikus könnyezett már a röhögéstől, hogy milyen jól nézünk ki az új szerzeményünkben, fényképezkedjünk le.

A kompozíció szép, hiszen operatőr (Benji) csinálta, maga a kép technikailag nem nagy szám, mert Karotta 2005-ben használatos mindentudó mobilja ennyire volt képes a téli késő délutánban. Házi használatra azért nem volt rossz, a Karotta ki is rakta a blogjára.

Ki hitte volna, hogy a fotót 2009-ben egy hirdetésben látjuk viszont, minimális változtatásokkal. Rajtam még a sárga pufikabátot is meghagyták, a kartartás is stimmel, csak a Karotta nyakára Badár Sándor fejét rakták, az enyémre meg nem tudom, kiét (a reklámozott könyv társszerzője Horváth János).

A dizájner pedig vagy annyira igénytelen volt, hogy egyértelműen azonosítható pontokon sem változtatott. Vagy rettenetesen tetszett neki a szélvédőn a Totalcar matrica, meg a hátsó szélvédőn keresztül a benzinkút falán látható tűzveszély tábla. Digitális kisollóval megcsipkedte a gumikat és belemaszatolt a fényszóróba, de arra már nem volt energiája, hogy eltüntesse a lopás nyomait.

Oké, oké, tükrözte a képet, de azt se azért, hogy a nyomokat eltüntesse, hanem mert jobb oldali hirdetésen befelé kell nézni az autónak. Akkor aztán elment egy kávéra, mert ki volt már merülve, és elfelejtette egy vonalba hozni Badár testét azzal a fekete sávval, ami igazából a Karotta teste az eredeti fotón, és így nem sok értelme van a fél oldalablakot kitakaró feketeségnek. Meg Karotta meghagyott karjának. Meg hogy így jobbkormányos a Lada.

Kedves Est Média, kártérítést és jogdíjat nem kérünk, de a helyetekben annak a tördelőnek áprilisban nem adnánk fizetést. Gazdálkodja ki az átkozott szabotőr.

(Posterize, egy kis Gaussian blur tán még torned/accented edge is belefért, na és az obligát outline, két-három pontos fekete. Karotta/Badar fele hiányzik, lába nincs. Ilyen munkáért alapos fejmosást kaptam volna előző munkahelyemen. Tom csak bólogat egyetértően mellettem. - omm)