Le Mans on air!

2009.06.13. 17:31
262 hozzászólás


Ma elkezdődött! Talán a létező legnagyobb körpályás próbatétel embernek, gépnek egyaránt. Az idő kitűnő, de ha mégis úgy döntenek, hogy a rekkenő hőség elől egy jéghideg sörhöz menekülnek, akkor érdemes pár percre leülni a képernyők elé, mert kőkemény harc folyik a Peugeot és az Audi között.

Jelen pillanatban a Franck Montagny vezette 908-as áll az első helyen, mögötte mindössze egy körrel lemaradva McNish és Rockenfeller Audi R15-je. Mögöttük egy egész falkányi Aston-Martin, majd a matador Henry Pescarolo Judd-ja. Nekik épp az imént akadt elég komoly gondjuk, egyelőre tisztázatlan okok miatt Pedro Lamy a 7-es rajtszámú Peugeot-val a boxutcából kifelé tarttva összeütközött a 17-es számú Pescarolo autóval, amelyik éppen akkor jött befelé. Lamy folytatni tudta a versenyt, a Pescarolo Peugeot garázsba állt, folytatják egyelőre. A hiba valószínűleg a szereelőké volt, akik az érkező autó útjába engedték Lamyt. Nem sokkal később defektet kapott és a leszakadt futófelület letépte az autó fél hátsó részét, a hűtőcsöveket, turbót, a pálya csúszott, tele volt törmelékkel, beküldték a biztonsági autót. Itt az Audi nagy esélye, a legnagyob rivális lényegében két autóval küzd az élen. Izgalmas.

Az aktuális sorrendet itt láthatják, élő kommentárt pedig itt. A hivatalos honlapon a legfrisebb infókat olvashatják, remélem, hamarosan ráakadok egy élő stream-re és ki tudom ide pakolni. Megvan!

Az idei 24 órás véget ért. Köszönöm mindenkinek az éjszakai társaságot. Jövőre ugyanitt!