Szegény rénszarvasok

2009.12.06. 08:00
13 hozzászólás

Rudolf, a rénszarvas mindig enyhe undorral járt errefelé. Egy időben átkozottul gazdag volt Detroit környékén mindenki, sok ember élt itt, iszonyatos nehéz ajándékokat kellett húzni a szánon. Aztán kezdett kihalni a város, bejött egy-két recesszió, kiderült, hogy Alabamában olcsóbb a munkaerő, mindenki menekült.

Aztán beütött a legutóbbi válság. Bár eddig is úgy nézett ki Detroit, mint egy kísértetváros, amikor éppen nem égett a díszkivilágítás, a helyzet tovább rosszabbodott. Rudolf azt vette észre, hogy a szán elé befogott tesóját, Dodót egyszerűen ellopták Detroitban. Állítólag 30 százalékos a munkanélküliség, így a Mikulás nem csodálkozott azon, hogy a megsütött Dodónak már csak a csontjai lettek meg.  Egy elhagyott ház előkertjében voltak szétszórva. Elhagyott házból pedig akad errefelé bőven, hivatalosan negyvenezer.

A szegény kisdedek zokogása messze hallik Detroitból, így szegény Rudolfnak most azért kell megszakadnia, mert még több ajándékot kell elhúznia, Dodó segítsége nélkül. Szerencsére a Mikulás kitalálta, hogy a szemétre dobott V8-as kocsikból kiszed egy motort és beszereli a szánba. Azóta Rudolf lába sem éri a havat.