Ha mindent tudni akar az Audikról

2009.12.12. 12:45
86 hozzászólás

Nem nagy könyv, talán, ha kiadja az A5-ös méretet - nem Audiban, papírban. Viszont 426 oldalas, szűkszavú töménysége miatt pedig irgalmatlan mennyiségű információ elfért benne.

IMG 2918
 

Akinek Audikról kell írnia, aki sokat vitázik mindenféle mercedesesekkel, lexusosokkal, bmw-sekkel, vagy akár csak audis márkatársakkal, aki autós újságíró, és aki nem, annak mindnek szüksége van erre a pár száz oldalra. A kezdetektől az 1998-as A6 Avantig minden modell benne van, s ez nemcsak az Audikat, hanem a Horchokat, Auto-Unionokat, DKW-kat, Wanderereket, NSU-kat is jelenti. Mondom, borzalmas mennyiségű, precíz, hideg információ, természetesen korabeli fotókkal. Van ilyenem Alfából, Fiatból, Lanciából, MG-ből, Cadillacből, a Porsche-múzeumos könyv is hasonló, bár abban vannak lukak - könyvespolcom legértékesebb darabjai, nélkülük agyatlan tulok lennék. És most ez a könyv egy olvasóé lesz,... egy olvasóé lesz... pillanat, elteszem a konyhakést,... szóval egy kedves olvasóé lesz (oké, a pisztolyt is a fiókba tettem, elzártam, ne féljenek má').

Lehet gondolkozni a válaszon (és ne feledjék, ha benn marad, akkor enyém a könyv, tehát nem lesz könnyű):

Hogy hívja Karesz a vákuumos fékrásegítőt, honnan jön a név, és mi a kapcsolata az Audival? Na tessék, remélem nem tudja senki...

(A könyvet Winkler Róbert ajánlotta fel.)