Domsjö Expressz, az első szerelvény

2010.03.08. 01:44
290 hozzászólás


Pontban éjfélkor láttam meg a porlepte Opelt, ahogy kibukkan az aluljáróból Pozsony szélén és pontosan három perc múlva parkoltak le mellettem.
00:03.
Mikor zárt be a McDonald's meleg, kényelmes, leülős étterme?
Bingó! Éjfélkor.
Szerencsére a McDrive nonstop, így értő tolmácsolásom segítségével (mert nehogy azt higgyék, hogy a nemzetközi tranzit út melletti gyorsétteremben bárki is beszél valamilyen idegen nyelvet) megrendelésre kerültek az amerikai testépítő ipar legkelendőbb termékei: hamburger és kóla. Előkerült a sebtében minimális szintre feltöltött kompakt gép, készült egy fotó.

DSC03588

Láttam szebb négy embert is, mint azt a masszát, ami úgy omlott ki az Insignia belsejéből, mint frissen perzselt malacból a gyomor, de akkor is örültem, hogy egyben vannak a srácok. Budapest közelsége (mert ötezer kilométer után az a nem egész kétszáz már semmi) jókedvre derítette őket. Ilyenkor kell a leginkább vigyázni.

Minden a régi, ezt onnan lehetett tudni, hogy Tibby lényegében blázzal a szájában esett ki a kocsiból, míg Sipos Zoli sztorizott. A hátsó ülésen nyitott szemmel alvó tréleres srácok is jól vannak, örültek, hogy kicsit kinyújtózhatnak végre.

Nagyjából elmondtam nekik, mi van Csikósékkal, erre rákontráztak, elmondásuk szerint a fiatal finn kamionos magára zárta a fülkeajtót, mikor meglátta, hogy Csik milyen arccal száll ki az összetört Pontonból. Aztán Sipos Zolinak kellett hirtelen elindulnia felé, mikor hallotta, mekkorát lódít a balesettel kapcsolatban. Szerencsére a svéd rendőrök józanul mérték fel a helyzetet, nem nagyon hagyták magukat befolyásolni, de arra maradt idejük, hogy - miután meglátták magukat az Index címlapján - pontosan betűzzék a rendőrség honlapját és jót derüljenek a sztorin, mikor elmesélték nekik, hogy is kerülnek ide.

Zoli szerint, ahogy kompra szálltak, Karesz abban a pillanatban szétborította az öreg Mercedest, komp még annyi szerszámot nem látott. Attól féltek, annyira belejön, hogy lekéredzkedik a gépházba, hátha akad ott legalább egy lógó csapszeg, amit kicserélhet.

Mivel nem tudjuk pontosan, merre járnak Csikósék (telefonon nem elérhető, alszik, vagy csak spórol a krafttal) így reggel hét körül megpróbálok velük beszélni. Ha itt annak a közelben, vagy belátható időn belül ideérnek, akkor megvárom őket a határon, ha netalán mégis megpihennek estére és csak délután érnek Viszre, akkor legurulunk a crovakészlet Pegéjéért.

Jól bekajáltak, letoltak fejenként két hektó koffeint és elindultak hazafelé a remekül teljesítő és fixen tíz litert fogyasztó Insigniával. Valahol Győr környékén járhatnak (Csornán teszik ki a tréleres bajtársakat).

Holnap jelentkezünk, addig is aludjanak jól, reméljük, Csikósék is ezt teszik valami tisztességes kamionparkolóban.

A sztori eddig:

1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész, 16.rész, 17.rész, 18.rész, 19.rész, 20.rész, 21.rész, 22.rész, 23.rész, 24.rész, 25.rész, 26.rész, 27.rész, 28.rész, 29. rész, 30.rész, 31.rész, 32.rész, 33.rész, 34.rész, 35.rész, 36.rész, 37.rész, 38.rész, 39.rész, 40.rész, 41.rész, 42.rész, 43.rész, 44.rész, 45.rész, 46.rész, 47.rész, 48.rész, 49.rész, 50.rész, 51.rész, 52.rész, 53.rész


(X) akiknek köszönhetjük: