Károsult kerestetik!

2010.03.24. 14:02
43 hozzászólás


Szivatta már önt biztosító? Ha karambolozott már másik autóval úgy, hogy a másik volt a hibás, akkor nagy valószínűséggel igen.

Külföldön a gépjárművet a kárkori érték 100%-ig (egyes országokban pedig akár 130%ig) lehet javíttatni, nálunk 70% felett az autó gazdasági totálkáros. Ezen a károsult bukik, mert vagy kiegészíti saját zsebből, vagy belemegy a roncs értékesítésébe. Finanszírozott autóknál állítólag garantált a nem csekély bukta.

Aztán fordult-e már elő valakivel, hogy az egyezségi kárrendezési ajánlatok gyakorlata során levélben ajánlották fel a javítás nettó értékének 40-50%-át? Az ajánlat elfogadásával lemondatják a károsultat a pótszemléről, ahol a megbontás után láthatóvá vált sérüléseket mérhetné fel a biztosító. Egyébként a szervizek szerint a biztosítók nagy valószínűséggel meg tudják becsülni a teljes kárt is, de az ügyfél, amikor elfogadja az ajánlatot, biztosan nem, és jól meglepődik, hogy a biztosító által felajánlott pénz sok mindenre nem elég.

Kérjük, ne kommentben mesélje el, hanem emailben – a lényeg, hogy nem csak sztorik kellenek, hanem létező károsultak, névvel és címmel, melyet természetesen nem publikálunk, csak konkrét esetekre van szükségünk.

Az emaileket az tcolvasok@mail.totalcar.hu címre kérjük, a tárgy mezőbe pedig annyit írjanak: biztosító.