Kutyákkal Komáromban

2010.08.09. 12:08
129 hozzászólás


Az alapterv az volt, hogy Pistával és Pistáné Erikával, Vályi Karcsival, Pistáék schnauzerével, valamint Winkler Micikével, anyám kutyájával együtt a Cougarral megyünk Komáromba. A másnaposság azonban azt diktálta, hogy inkább a Tehenet hozzam elő – én a fejfájás-határon inkább valami halkkal szeretek autózni. Az eső is el-eleredt, úgyhogy duplán örültem, hogy a Cougart a garázsban hagytam.

Oldsmobile Cutlass Supreme - 1971.

Komáromban sem volt a legjobb az idő, de lehetett volna rosszabb is. A beengedés elég vontatottan ment, úgyhogy inkább egy árokparton hagytuk a Tehenet, és gyalog hatoltunk be. Odabent viszont rögtön a lacikonyhában indítottunk. Nem tudom, komáromi trend, vagy általános fesztiváli, de grill vonalon az ment, hogy irtózatos húsadagokat adtak nagyon drágán. Valaki nyilván kitalálta, hogy ha valaki éhes, úgyis beáll a sorba egyszer, de ha már jóllakott, úgyse áll majd be még egyszer, hogy repetázzon. Így egyetlen körben kétszer annyit értékesítenek. Irgalmatlan adagokat kaptunk, de hárman három tányérnyi húsért és néhány rossz ízű almapaprikáért 13 ezer forintot fizettünk. Egy nő meg odajött, hogy nem bírja megenni a sajátját, megkínálhatja-e Micikét.

Plymouth GTX - 1971

Micikéről azt kell tudni, hogy nagyon finnyás kiskutya. Csak úgy eszi meg a száraztápot, ha az kapott egy kis valódi csirkemell-ízesítést. Hát most megkapta az egész mellet. A felét meg is ette, de aztán igen agresszíven koldulni kezdte Pista csülkét, mert a csirkemell bizonyára túl száraz volt. Vályi Károly is szépen termelt, de szerencsére a két lakodalmas kutya hazafelé se dobta ki a taccsot.

A tanulság: Komáromban mindig van egy-két érdekes autó, amilyet eddig még nem láttunk. Hétvégi nagy élményeim a sárga Plymouth GTX, a bordó Pontiac GTO, a piros Oldsmobile 442, igazából ilyen eltúlzott ormányú, 69-es Pontiac Bonneville-t se láttam még élőben. Jó arc volt az Ostravából lábon érkezett impalás cseh srác a Dirty Sanchez névre keresztelt, nádkárpitos autóval, de nekem továbbra is hiányzik az AMC-k, Road Runnerek, GTO The Judge-ok, Oldsmobile Rallye-k, Buick GSX-ek, Chargerek, Coronetek, Toronadók, Mercury Cyclone-ok tömege. Én most már nagyon szeretnék sok érdekes autót látni.  Úgyhogy nincs mese, jövőre el kell menni Svédországba, a Power Big Meetre.