Falnak küldte BMW-jét a tél tündére

2011.01.02. 14:00
530 hozzászólás


Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm.

A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés, és úgy általában az egész ország, mert a vasutasok, a boltosok, a tanárok a hatalmas hómennyiségtől megijedve egész egyszerűen nem mennek be dolgozni.

A videó hősnője tehát – nevezzük Claire-nek – nem áll egyedül azzal a problémával, hogyan kell havas úton autót vezetni, és erősen valószínűsíthető, hogy a hátsókerékhajtásos 1-es BMW-jén nem téli gumiabroncsok vannak. Claire azonban nemcsak csinos, de határozott egyéniség is: mindenáron el akar menni a műkörmöshöz, vagy a pasijához, esetleg a nőjéhez, de azt se zárhatjuk ki, hogy egyszerűen csak dolgozni menne. Közbeszól azonban a fizika: a kocsi hátsó kerekei egy kis dombocska túloldalán tartózkodnak, a csekély súrlódás miatt a bal hátsó hajtott kerék lediferál, és vidáman pörög, míg a szemben levő ház ablakában sunyin meglapulva egy kamerás fickó röhög.

Claire megpróbálkozik a BMW hintáztatásával, illetve inkább csak úgy ösztönösen ráérez, hogy talán ez lenne a megfelelő módszer, de nem faragja elég hatékonyra. Így is majdnem sikerül kikeverednie a csapdából, de aztán mégse. Ekkor valami kópé kobold sugallatára megvalósítja a lehető legrosszabb módszert, ami az adott szituációban alkalmazható: a sebességváltót D-ben (vagy első fokozatban) hagyva kiszáll, és szexis szoknyácskájában a pörgő kerekű kocsi mögé tipeg, megtolni. Az akció sajnos sikerül, a kis Bömös szép nyugodtan neki is hajtja magát a szemben levő ház falának, miközben a szemmel láthatóan meglepett és megszeppent Claire az ajtóba kapaszkodva elkíséri. Be kéne gyorsan ugrani, és fékezni, nyilván. De jelentkezzen, aki úgy gondolja, hogy egy havat talán még soha nem látott, miniszoknyás, magas sarkú csizmában tipegő nő helyében ő meg tudta volna tenni. A történet vége tehát, a Bob Marley dallal ellentétben, hogy van asszony és van sírás, a kontrát pedig egy borzasztó hanghordozású némber szolgáltatja a kamerázó lakó háta mögül. A kedves neje, feltehetően.

Ennyi a sztori, mint arról a saját szemével is meggyőződhet bárki, és akkor most nézzük: vajon mi lehetett volna a helyes megoldás?

1.Tovább kellett volna hintáztatni az autót, szinte biztos, hogy kiszabadult volna.

2. Jó volt a megtolós módszer, csak az A-oszlopnál kellett volna tolni a kocsit, onnan könnyű gyorsan beugrani, és kontroll alá vonni a járművet.

3. A szemben lakónak inkább le kellett volna szaladnia, és megtolni az autót, ahelyett, hogy nevetgélve, lesből videóz.

4. A szemben lakónak le kellett volna szaladnia, és megtolni a lányt.

5. A lánynak be kellett volna látnia, hogy veszélyes ilyen viszonyok között autóval elindulni, és hívnia kellett volna egy taxit. 

Kommentelőink figyelmébe: az dobja Claire-re az első, kővel bélelt hógolyót, aki nem próbálkozott még az autója betolásával, hasonló módszert követve. Egyébként meg, aki azt hiszi, csak a nők találják szembe magukat megoldhatatlan közlekedési problémákkal, tekintse meg ezt a friss New York-i videót.

Egy érdekes adalék a történethez: Norbert Reithofer, a BMW CEO-ja szerint az 1-es vásárlók 80 százaléka nem tud a tényről, hogy autójuk hátul hajt. Őt magát is meglepte a hónapokig tartó felmérés eredménye.