Balfék autótolvaj esete a német hatósággal

2011.06.16. 15:09
227 hozzászólás

A napokban hozta le az év hírét a Spiegel, melyet olvasva a legőszintébb káröröm felhőtlen kacajában fetrengtünk egy fél óráig. A történet – mint minden ilyen – egyszerű és mulatságos.

Bár az mondjuk nem lehetett valami vicces, mikor az ember szembesül azzal, hogy oberriedeni (Svájc) háza elől meglovasították a Bugatti Veyron Gran Sportját (tudják, ez a 2009-es limitált széria, mellyel a márka centenáriumát ünnepelték), a szomszéd hetes BMW-jével és egy Ferrari 599GTB-vel együtt. Nettó 1,5 milliós értékhez jutva ezáltal.

Az ekkor még magukat szerencsésnek gondoló tolvajok (egy 28 éves lengyel férfi és két társa) azonnal Lengyelország felé vették az irányt, úgy gondolták, hogy Németországon átzúgva pár óra alatt otthon lehetnek.


Nagyobb térképre váltás

Valahogy azonban nem voltak tisztában azzal, hogy az alatt a röpke idő alatt, ami a lopástól eltelt, a svájci rendőrök riasztották német kollégáikat, így az autobahnon, Bayreuth közelében szépen le is meszelték őket. Illetve majdnem. Bugattis lengyelünk előtte lezúzta az autó oldalát egy kicsit a szalagkorláton, BMW-ben menekülő társa megadta magát, de a Ferraris Fürth közelében, az autót hátrahagyva eltűnt egy vasútállomás forgatagában, azóta sem lett meg.

Bugattis emberünk tudta, hogy egy időre előzetesbe helyezik, majd – minden valószínűség szerint - kap pár évet a kaptárban (vagy azt sem), egy dologról azonban megfeledkezett. Jelesül arról, hogy a német rendszerető nép, a hivatalok pedig működnek, történjék bármi is, a szabály az szabály, a törvény pedig törvény.

image-225714-galleryV9-qydk

Így valószínűleg elég meglepett arcot vághatott, amikor átvette a schweinfurti vámhatóság felszólítását, melyben kötelezik, hogy a Svájcból illegálisan az EU-ba behozott, 1,2 millió euró értékű gépjármű után fizessen be 10 százalék vámot, valamint 19 százalék áfát, összesen 370 000 eurót. És biztos lehet benne, hogy így vagy úgy, de ezek be fogják hajtani rajta.

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy emberünk felült a szopórollerre.

(A nemhiszemeknek pedig itt az eredeti link - ha eddig nem sikerült volna kiguglizni.)