Patkányhúst a hiénának!

2011.11.14. 15:00
22 hozzászólás

Mikor patkányozott utoljára? Ugye, hogy rég volt? Ha a légpuska még megvan, csak a szúrós fényű lámpa hiányzik hozzá, gyorsan tegyen félre mindent. Ez az ön hiénaposztja.

Amennyiben nem ismeri a patkányozás fogalmát, esetleg nem látta Woody Allen A világ második legjobb gitárosa (Sweet and lowdown) örökbecsű remekművét, ne essen kétségbe, rögtönzött oktatófilmünk mindenre fényt derít.

Talán észrevették, Pista nem ma kezdte a patkányozást. Ha a műsoridőbe belefért volna, sok mindent megtudhattak volna még a zsákmányállat furfangosságáról, illetve hogy miért jó légpuskával ólmot szórni rá. A lényeg az, hogy szükség van hozzá egy komoly zseblámpára. Pont ilyenre. (Ó, most vettem észre, hogy legéppuskáztam a PPš-féle, pisztolylőszert használó géppisztolyt, nagy hiba, elnézést érte. - Pista)

P1070223

De a MacTronic Black Eye taktikai lámpa hozzám hasonló pacifista hiénáknak is valódi csemege. Masszív, mart, illetve esztergált alumínium alkatrészekből van összecsavarozva, 2200 mAh-s lítium-ion akksi jár hozzá, autós és konnektoros töltővel. Az egyetlen LED a foncsorparaboloid mélyéről félelmetes kévét vetít, megkockáztatom, Csikós Erája fényszóróját megszégyenítené. Sorszámozott példány, ára megközelíti két marmonkanna benzinét, szóval nem kis érték.

Amikor éppen nincsenek kéznél patkányok, nem szégyen másra használni a taktikai lámpát. Rozsdafoltot keresni a kiszemelt használtautó padlólemezén, elgurult csavart halászni az útmenti árokban, éjszakai offroadozásnál ösvényt keresni is ér.

P1070221

A feladatot, amivel meg lehet nyerni, sötétedés után hirdetjük ki a megszokott módon, egy ma este élesedő blogposztban, itt, a Belsőségen. Előzetesben csak még annyit: nem a leggyorsabb válasz fog nyerni, a Black Eye-t nem adjuk oda egy ügyes, pár perces guglizásért.