Rendőrautót vegyenek!

2011.12.21. 14:11
79 hozzászólás


Annak idején, amikor még Érden laktam (és sikított a flex este tízig) történt, hogy egyik éjszakai hazaérkezésem alkalmával igazoltattak a rendőrök. Különösebb probléma nem volt semmivel, a fiatal főtörzzsel és kedves, dekoratív kolléganőjével jól elbeszélgettünk. Kiderült, hogy a fiatal rendőr Totalcar-olvasó, így azonnal az autókra terelődött a szó. Mindjárt meg is kérdeztem, mennyire elégedettek az akkor még ropogós, új 1.6-os Focus kombival.

Egyikőjük sem volt maradéktalanul boldog, szerintük hiába erősebb papíron, mint a régi Octavia, de még annyira sem megy, nem is érdemes nagyon utánamenni vele semminek. Ellenben kényelmes és új, friss, ropogós, ennek nagyon örültek.

Ez a kis történet azért ugrott be, mert András olvasónk felfedezte az első fecskét, az ex-rendőr Focus kombit.

Becsületesnepperünktől tudjuk, hogy a nagyflottás autótól nem kell annyira félni, mint az elterjedt, hiszen jó eséllyel költöttek rá amikor kellett. 2,3 millió forintért akár jó vétel is lehet. Persze fene tudja, hogy aktív szolgálata alatt hogyan használták, de hogy dolgozott, az biztos.

A mellékelt fotó is mutatja, hogy nem volt gond behajtani vele az egyirányú utcába, de a jelenlegi KRESZ ezt megengedi, a rendőr oda megy és oda parkol, ahová csak akar, ha munkája ezt megköveteli. Szóval nincs itt semmi látnivaló.

Ellenben Zugló publikus portáljára azért felkerült egy lakossági panasz-bejelentés, melyben szerepel az autó.

A strici úr (!) valószínűleg éppen segített bebarkácsolni az állófűtést, hiszen ha valaki, akkor ő aztán tudja, milyen az, amikor egész nap autóban rohad az ember. (Persze jó eséllyel csak olajszint-ellenőrzés vagy ablakmosó-feltöltés volt a program.)