Kicsi barom, nagy tüdővel. A pesti rakparton

2012.05.30. 15:00
41 hozzászólás

1

Suttyomban készítették angol betegek a Ray Mallock Racingnél, vállalva a Nissan haragját, mely azonnal teljes mellszélességű támogatássá változott, amint kiderült, hogy ez a furcsa izé bizony képes porba döngölni a szupersportautók krémjét is akár. A Juke R szabad utat kapott. Bölcs döntést hoztak, hiszen éppen az ilyen eszement ötletek hiányoznak manapság az autógyártók kínálatából és bár 200 darabnál biztosan nem készül több belőle, de a Juke R egy ütős poén így is. És jó eséllyel az is marad.

A prototípus még az előző GT-R 485 lóerős motorjával készült, ezzel 3,7 másodperc alatt gyorsult százra, 257 km/óra volt a vége és a nagy testvér kifinomult hajtásláncának köszönhetően szinte minden körülmény között képes volt letenni erejét az útra, ezért is lett _döbbenetesen_ gyors. Az utcai változatokba azonban már az új GT-R 550 lóerős biturbó V6-osa kerül. Elképzelni is nehéz, mit tudhat vele ez a kvázi versenyautó.

Most itt a lehetőség, hogy bárki közelről is megnézhesse, sőt, kis szerencsével akár ki is próbálhatja a leggonoszabb bevásárlószatyrot. Ehhez nem kell tenni csak annyit, hogy június másodikán, 17 óra után lesétál a pesti alsórakpartra. A Margit-híd és a Dráva utca között találkozni fog vele, garantáltan meghallja majd, merre jár. Természetesen akad némi körítés is, motoros kaszkadőrök, dínomdánom, zenebona, de az igazi autóbuzi csak a kis fekete gömbvillámot keresi úgy is.

Szpotterek előre!