Barokk angyalt valakinek?

2012.09.08. 15:08
10 hozzászólás

Hello Totalcar,

a hétvégén volt szerencsém nézőként részt venni az Arosa Classic Car oldtimer rendezvény egy napján, ahol lőttem egy-két képet, küldök párat mellékelve, hátha feldobja egy-két szerkesztőségi tag napját, ha végigpörgetik.
A rendezvényről annyit kell tudni, hogy minden évben augusztus végén összegyűlnek a svájci Graubünden kanton Arosa településén a svájci és egyéb nációjú gépbarátok, hogy a tulajdonukban lévő 40-50-60 éves vagy még idősebb gépeket jól meghajtsák a szerpentineken. Maga a verseny 3 napos, Langwies és Arosa települések közötti kb. 7 km-es szakasz 76 kanyarral, ahol az átlagban 50-60 éves tulajok fiaikat vagy unokáikat maguk mellé ültetve próbálják megdönteni előző napi, vagy éppen előző évi legjobb idejüket.

DSC 0720

Az egész esemény egyébként hihetetlenül nézőbarát,a sátrakból felépített boxban bárki kedvére sétálgathat a tárva-nyitva álló, éppen nem versenyző gépek között - természetesen tök ingyen - miközben a tulaj szerel, vagy éppen kávézik a szomszédos étteremben. Sisakok, kesztyűk, szerszámok között, benzin- és fékszagot magadba szívva bóklászhatsz, gyakran a tulajdonosok szólítanak le, ha nagyon nézegeted a vasat. Egyszóval felszabadult hangulat, abszolút lazaság szervező, versenyző részéről, nyoma sincs a haza oldtimer rendezvényeken megszokott kordonos múzeumi hangulatnak, itt az autókat használják és élvezik, legyen szó  Carreráról, De Tomasóról, vagy Bugattiról.Nyilván kell hozzá anyagi háttér is, hogy ilyen kondícióban tartsák, és így merjék használni ezeket a vasakat rendszeresen, de úgy látszik a világ szebbik felén ez így működik.
Üdv a TC minden tagjának:
Miksó Dávid

DSC 0641

 

Köszi Dávid! Nyálunk csorog rendesen, az enyém leginkább a Lotusra és a 2002 TI-re csöppen, de az Alfák... És ha tudnád, hogy az idei pályanapunkra nevezett egy RZ is (többek között). Csodás hely lehet, a Barokk angyal fenekét pl. most láttam először, gyönyörű. Remélem, Csikós is elkapja ezt a posztot két külföldi út között. Köszönjük még egyszer!